Anlık Bildirim

Apple Music Türkiye istatistikleri

Apple Music Türkiye bundan böyle listelerde kullanacağı yeni kapak görselleri için önemli illüstrasyon sanatçıları ile birlikte çalıştı. Ayrıca bugüne kadar platformdaki istatistikleri de paylaştı.

Çevrim içi müzik sektöründe kıyasıya bir rekabet içerisinde olan Apple Music ülkemizde de uzun süredir faaliyet gösteriyor. Platform ülkemizde kullanılmaya başlandığından bu yana ortaya çıkan istatistikleri paylaştı.

Yeni görseller

Buna göre Apple Music ülkemizde faaliyete başladığından bu yana en çok dinlenen sanatçı Sezen Aksu oldu. Ayrıca en çok dinlenen kadın sanatçı da Sezen Aksu. Ayrıca en çok dinlenen 5 şarkı Heyecani Yok - Gazapizm; Shape of You - Ed Sheeran; Yalniz Çiçek (feat. Emrah Karaduman) - Aleyna Tilki; Geceler - Ezhel; Sen Olsan Bari - Aleyna Tilki şeklinde sıralanıyor.

2019 yılı içerisinde ise en çok dinlenen sanatçı Ben Fero ve Orman Kanunları albümü oldu. Türkiye’de en hızlı büyüyen tür olan Hip/Rap alanında en çok dinlenen 3 sanatçı: Ezhel, Ben Fero ve Ceza şeklinde sıralanıyor.

Donanımhaber’den Mesut Çevik ve Erdi Özüağ’ın da katıldığı tanıtımda Apple Music ülkemiz listeleri için önemli illüstrasyon sanatçılarına hazırlatılan kapaklar da görücüye çıktı. Zirvedekiler: Türkiye için Murat Palta, Zirvedekiler: Pop için Erman Yılmaz, Zirvedekiler: Türkçe Rap için Selin Çınar, Zirvedekiler: Türkçe Rock için Burak Şentürk, Zirvedekiler: Halk için Hemad Javadzade tuval başına geçti.

Global çapta 1 milyardan fazla indirilen Shazam uygulaması da ülkemizde ilgi görüyor. 2019 yılında en çok Shazamlanan 10 şarkı şu şekilde:

"???????" - Rauf & Faik

"Sugar & Brownies" - DHARIA

"Violin Dance (Theme)" - Cenk Çelebioğlu & Alper Gemici

"Shadow" - Triplo Max

"Calma (Remix)" - Pedro Capó & Farruko

"Con Calma" - Daddy Yankee Feat. Snow

"Sana Doğru" - Bora Duran

On My Way" - Alan Walker & Sabrina Carpenter & Farruko

"bad guy" - Billie Eilish

"Shiva" - Inkyz Feat. M.I.M.E

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7078 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, apple music ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim