Anlık Bildirim

Apple Pencil destekli ve en ucuz iPad duyuruldu

Apple’ın bu akşam yapılan eğitim odaklı Bahar etkinliğinde beklendiği gibi yeni bir iPad modeli sahneye çıktı. 9.7 inçlik bu iPad modeli aslında Apple Pencil desteğinin de habercisiydi.

Donanımhaber'in yerinde takip ettiği Apple’ın bu akşam yapılan eğitim odaklı Bahar etkinliğinde beklendiği gibi yeni bir iPad modeli sahneye çıktı. 9.7 inçlik bu iPad modeli aslında Apple Pencil desteğinin diğer iPad modellerine de sunulacağının habercisiydi.

iPad 9.7 2018 özellikleri ve fiyatı

iPad Air 9.7 2018 olarak adlandırılan yeni iPad modeli 9.7 inçlik ekranında 1536x2048 piksel çözünürlük sunuyor, yonga seti tarafında ise 16nm sürecindeki Apple A10 yer alıyor. Ayrıca 3GB RAM ile desteklendiği tahmin ediliyor.

Yeni iPad modelinin iddialı yanlarından birisi Apple Pencil desteği. Özellikle uygun fiyatı ile öğrencilerin daha çok ilgi göstereceği tahmin ediliyor. Apple kalem için yeni özellikler de hazırlıyor. Örneğin Pages uygulamasının içerisine akıllı açıklamalar kısmı eklenecek ve kalemin hareketine göre yer değiştiren paragraflar gibi özellikler sunacak. Ayrıca ofis yazılımları da güncellendi. 
Kamera tarafında daha iyileştirilmiş 8MP çözünürlüğünde bir sensör yer alırken, ön kısımda da FaceTime HD kamerası bulunuyor. Batarya tarafında 8800mAh (10 saat çalışma) civarında bir kapasite olması bekleniyor. iPad 9.7 2018 modeli okullar için 299$, son kullanıcı için 329$ başlangıç fiyatına sahip olacak. Satışlar bugün itibariyle başladı. Kalem ise opsiyonel olarak 99$ fiyat etiketine sahip.
Apple ayrıca Schoolwork adında yeni bir uygulama daha hazırladı. Öğretmenlere yönelik olan iOS uygulaması, ödev konusunda önemli bir adım olarak görülüyor. Uygulama içerisinden öğrencilere ödev dağıtılıyor ve ödevin ne kadar yapıldığı görülebiliyor. Bu ödevler belirli uygulamaları açarak belirli işlemleri yapmak olabiliyor. Ayrıca tablette öğrencilerin nereye baktığını da görebiliyor. Apple okullara yönelik olarak 200GB ücretsiz iCloud alanı da sunacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10557 kez okundu.
35 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple pencil, ipad air 3 ve
2 etiket daha apple 27 march event Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim