Anlık Bildirim

Apple, Samsung'a yeni bir dava daha açıyor

Son birkaç aydır en çok gündemde olan konulardan birisi Apple ile Samsung arasındaki patent ihlali davaları. İlk olarak 15 Nisan tarihinde Apple, Samsung'un iPad ve iPhone modellerinde kullanılan dokunmatik arayüz, parmak hareketleri gibi özellikleri kapsayan 7 ayrı patentini ihlal ettiğini ve birebir Galaxy S modelinde kullandığını ileri sürerek dava açmıştı.
Ardından davayı genişleten Apple, Droid Charge, Infuse 4G, Nexus S, Galaxy Tab 10.1, Galaxy S II gibi modelleri de iddiasına dahil etmişti. Bunun üzerine Samsung, patent ihlalinin önüne geçebilmek amacıyla yeni çıkacak iPad ve iPhone modellerinin tasarımlarına erişim hakkı talep etmişti. Ancak bu reddedildi.
Bu kez yeni dava haberi Samsung'un kalbinden, Güney Kore'den geldi. Apple 22 Haziran tarihinde Seul Merkez Bölge Mahkemesine dava açarak Samsung'un Galaxy S modelinde üçüncü nesil iPhone modelinin bazı patentlerini birebir kopyaladığını iddia etti. Davayla ilgili bilgi veren Apple'ın Seul'deki sözcüsü Steve Park, bu davanın daha önce açılmış olan davayı temel aldığını belirtti. Samsung ise sonuna kadar Apple ile mücadelelerine devam edeceklerini duyurdu.
Bu davayla Samsung kendi evinde vurulmuş oldu. Galaxy S ve Galaxy Tab modelleri Güney Kore'de satış rekorları kırmış ve firmanın yüzünü güldürmüştü. Bazı kaynaklar Samsung'un bu davaya cevap vermek için yeni dosyalar hazırladığı ve kısa süre içinde Apple'a karşı yeni bir dava açacağını vurguluyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5030 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim