Anlık Bildirim

Apple, Siri'yi daha akıllı hale getirmek için yüzlerce mühendis işe alıyor

Teknoloji devi Apple, dijital asistanını daha akıllı ve yetenekli hale getirmek için bir mühendis ordusu işe alıyor. Rakiplerinden geri kalmakla eleştirilen Siri için ciddi bir operasyon gündemde.
Google Assistant veya Amazon Alexa'ya kıyasla daha uzun süredir kullanımda olan Siri, Apple'ın çabalarına rağmen hala istenildiği kadar güçlü ve duyarlı değil. Bu ayın başlarında yayınlanan bir rapor şirketin Siri'yi daha rekabetçi hale getirmek için çarpıcı bir makyaj planladığını öne sürmüştü.
Bunun doğru olup olmadığını bilemiyoruz ancak Apple'ın dijital asistanını geliştirmeye çalıştığı açık. Verilen ilanlara bakılırsa şirket Siri ile ilgili çalışmak üzere 161 kişiyi işe almayı düşünüyor. Bahsi geçen rakamın bir önceki yıla kıyasla iki kat fazla olduğunu belirtelim. Yani bu da Siri'nin önemli bir revizyondan geçeceğinin doğru olabileceğini ortaya koyuyor.

Siri rakiplerinden geride mi?

HomePod piyasaya sürüldükten kısa süre sonra yapılan ilk incelemelerde akıllı hoparlörün sözlü istekleri işleme yeteneği eleştirilmişti. Bu nedenle Apple şu anda yeni mühendisler işe alarak dijital asistanını daha da yetenekli hale getirmek istiyor.
Siri için verilen iş ilanlarındaki 161 pozisyonun neredeyse tamamı (154 tanesi) yazılım mühendisliği kategorisinde. Şirket bu girişimiyle Amazon (Alexa), Google (Google Assitant) ve Microsoft'un (Cortana) yapay zekalı sanal asistanlarından geri kalmakla eleştirilen Siri'yi daha da akıllı hale getirerek aradaki farkı kapatmayı hedefliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim