Anlık Bildirim

Apple, aboneliklere de vergi zammı uyguladı!

App Store'daki ücretli oyun ve uygulamalara gelen %18'lik KDV zammından Apple Music ve iCloud abonelik fiyatları da nasibini aldı. Apple tarafından belirlenen yeni fiyatlar haberimizde.
İki gün önce Apple'ın App Store'da bulunan ücretli oyun ve uygulamalara bunların yanında uygula içi satın alımlara %18 oranında zam yaptığını duyurmuştuk. Ücretlerde yaşanan bu artışın sebebi ise Apple'ın App Store üzerinden kazandığı gelirin %18'ini vergi vermekle mükellef olmasıydı. Fiyatlarda yaşanan bu artıştan Apple'ın sunmuş olduğu abonelik hizmetleri de nasibini aldı. 

Zamlı Apple Music Ücretlendirmeleri 

Apple tarafından gelen maile göre; 25 Şubat tarihinden itibaren Apple Music yenilemelerinde zamlı tarifenin uygulanacağı belirtiliyor. Daha önce Apple Music bireysel abonelik ücreti 9,99 TL iken yapılan zamla birlikte bu ücret 13,99 TL'ye çekilmiş durumda. Bireysel yıllık abonelik ücreti ise 99 TL'den 139 TL'ye çekilmiş. Aynı şekilde 14,99 TL'ye satışta olan Apple Music aile paketi 20,99 TL'ye ulaşmış. 

Zamlı iCloud Saklama Alanı Ücretlendirmeleri 

Zamlardan etkilenen bir diğer Apple abonelik hizmeti ise iCloud oluyor. Apple tarafından gelen maile göre; 26 Şubat tarihinden itibaren iCloud saklama alanındaki yenilemelerde zamlı tarifenin uygulanacağı belirtiliyor. Ayda 2,99 TL olan 50 GB iCloud saklama alanı 3,99 TL'ye yükseliyor. Daha önce 7,99 TL'den satışta olan 200 GB'lık iCloud depolama alanı ise yapılan zamlar sonucunda 11,99 TL'ye yükseliyor.
Zamların ana kaynağı ise yurt dışında faaliyet gösteren yabancı şirketlerin özellikle de dijital içerikler üzerinden para kazanan mecraların vergi ödemesi gerektiği ile ilgili çalışmaların yürürlüğe girmesinden kaynaklanıyor. Abonelik hizmetlerindeki yeni ücretlerin 25 Şubat 2018 tarihinden itibaren uygulanacağını hatırlatalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5920 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple music, app store ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim