Anlık Bildirim

Apple, aksesuar üreticilerinin kullanımı için tasarladığı logoları yeniledi

Teknoloji devi Apple, kendi ürünleri için aksesuar üreten firmalara kullanım izni verdiği logoları yeniledi. Bu logoları kullanmak isteyen firmaların MFI sertifikasına sahip olmaları gerekiyor.
Apple, kendi ürünleri için aksesuar üreten firmaların kullanımına izin verdiği logoları yenilediğini duyurdu. MFI sertifikasına sahip firmaların yeni logoya geçmeleri için 90 gün süreleri var. Apple marka ürünleriniz için orijinal olmayan şarj aleti, kulaklık, powerbank, çanta vb. gibi aksesuarlar aldığınızda, ürünlerin üzerinde yer alan "MFI Lisanslı" ibaresi dikkatinizi çekmiştir. MFI Lisanslı ürün, Apple tarafından onaylanan ürün anlamına geliyor. Yukarıda Apple'ın kullanımına izin verdiği logonun eski halini görüyorsunuz.

Apple, aksesuar üreticilerinin kullandığı logolarını yeniledi

MFI sertifikası almak isteyen aksesuar üreticileri, Apple'ın MFI Programına (Made for iPhone/iPod/iPad) başvuruda bulunuyorlar. Daha sonra Apple bu firmaların üretim şartlarını ve ürünlerini incelemeye alıyor. Eğer ürünler Apple'ın istediği standartlara uygunsa firma MFI Lisansı alarak logoların kullanım hakkına sahip oluyor. Kullanıcılar da MFI Lisansına sahip olan ürünlerin Apple kontrolünden geçtiğini bilerek ve uyum sorunu yaşayıp yaşamayacaklarını sorgulamaya gerek duymadan alışveriş yapabiliyorlar.
Apple daha önce MFI logolarını tek bir yerde birleştirmişti. Firmalar aksesuarların üzerine tek tip logoyu yapıştırarak satışa sunuyorlardı. Yeni logolar ise yukarıda gördüğünüz üzere 3 farklı tipte tasarlandı. Üreticiler hangi Apple cihazına aksesuar ürettiyse, ilgili logoyu kullanmak zorunda. Apple, aksesuar firmalarının yeni logoya geçmesi için 90 gün süre tanıdı. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim