Anlık Bildirim

Apple belirli Samsung cihazları üzerinde yasaklama kararı aldırdı

Apple belirli Samsung cihazları üzerinde yasaklama kararı aldırdı


Bir süre önce Samsung'un AT&T operatörü ile uyumlu iPhone 4 ve iPad 2 modellerinin patent ihlali nedeniyle aldırdığı yasak kararı Obama yönetimi tarafından veto edilmişti.

Bu vetonun yankıları sürerken, bu kez Apple yasak kararı aldırdı. 2011 yılında Apple'ın bazı patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle Samsung aleyhine açtığı dava neticelendi ve o dönem ihlal konusu olan mobil cihazların satışı yasaklandı. Alınan karar gereği yasak 60 gün içerisinde uygulamaya konacak. Yine bu süre içerisinde Obama yönetimi kararı gözden geçirecek.

İhlal konusu olan iki patentten birisi Steve Jobs'ın bizzat aldığı dokunmatik ekranla ilgili iken, diğeri ise iPhone'a takılan kulaklık veya diğer aksesuarların algılanması ile ilgili.

Samsung tarafında ise davanın içeriği nedeniyle Obama yönetiminden bir veto beklentisi oluştu. Ancak şimdilik bunun garantisi yok. Apple ayrıca geçen yıl sonuçlanan 1 milyar dolarlık tazminat davasının bozulması kararı için başvuruda bulunarak yeni duruşmanın bir an evvel yapılmasını talep etti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1081 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
patent, Samsung ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim