Anlık Bildirim

Apple, cihazların pilleri için kobalt madencileri ile görüşmeye başladı

Apple, lityum iyon pillerin üretiminde kilit rol oynayan kobalt madeninin tedariğinde sorun yaşamamak için uzun vadeli bir çözüm peşinde. Talep ve fiyat artışı Apple'ı tedirgin etmiş durumda.
Hafif ve dayanıklı pillerin yapımında kullanılan kobalt, son yıllarda elektrikli otomobil pazarının da genişlemesiyle birlikte çok değerli bir maden haline geldi. Özellikle lityum iyon pil üretiminde kilit rol oynayan kobaltın ton fiyatı, 2010 yılından bu yana 3 kat artarak 82 bin dolara yükseldi. Buna paralel olarak kobalta rağbetin de gittikçe yükselmesi Apple'ı tedirgin ederek uzun vadeli çözümler aramaya itmiş durumda.

Dev şirketler uzun vadeli kobalt sözleşmesi peşinde

Gelen haberlere göre Apple, kobalt madencileri ile direkt temasa geçerek uzun vadeli sözleşme yapmak istiyor. Görüşmelerde pil talebindeki hızlı büyümenin hammade sıkıntısına yol açabileceği endişesi hakim. Akıllı telefon ve otomobillerin kobalta bağımlı olması nedeniyle fiyatların daha da yükseleceğini tahmin etmek ise hiç zor değil.
Apple beş veya daha fazla bir süreye yayılan sözleşme yaparak birkaç bin ton kobalt alımını garantilemek istiyor. BMW, Volkswagen ve Samsung gibi şirketlerin de kobalt tedariği için uzun vadeli sözleşme peşinde oldukları sızan haberler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim