Anlık Bildirim

Apple'da büyük şok: iPhone'ların tasarımcısı Jony Ive şirketten ayrılıyor

Apple'da bir dönem sona eriyor. Şirket kısa bir süre önce yaptığı yazılı açıklamada baş tasarım sorumlusu Jony Ive'ın kendi bağımsız tasarım şirketini kurmak üzere Apple'dan ayrılacağını açıkladı.
Apple'ın baş tasarım sorumlusu Jony Ive, şirketten ayrılıyor. Cupertinolu teknoloji devi tarafından yayınlanan basın bildirisinde, Ive'ın bu yılın sonlarına doğru şirketten ayrılarak Kaliforniya'da Apple'ın da önemli müşterileri arasında yer alacağı bağımsız bir tasarım şirketi kuracağı açıklandı.
Kurulacak olan yeni şirketin adı LoveFrom olacak. Ayrıca şirkete ünlü tasarımcı Marc Newsom'un da katılacağı söyleniyor. Dünyanın en saygın endüstriyel tasarımcılarından biri olan Jony Ive, Apple'a tam 30 yılını verdi. Deneyimli tasarımcı şirkette geçirdiği süre boyunca iPhone, iPad, Apple Watch ve Mac'ler dahil olmak üzere tüm büyük Apple ürünlerinin tasarlanmasında önemli bir rol oynadı.

Apple hemen yerine birini atamayacak

Apple, Ive'ın yerine hemen yeni bir isim getirmeyi planlamıyor. Şirket bunun yerine sorumlulukları Endüstriyel Tasarım Başkan Yardımcısı Evans Hankey ve İnsan Arayüz Tasarımı Başkan Yardımcısı Alan Dye'ın üstleneceğini söyledi. İki tasarımcı, Apple’ın COO’su Jeff Williams’a rapor verecek. Jony Ive ise doğrudan şirketin patronu Tim Cook'a rapor veriyordu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9546 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cep telefonu ve
2 etiket daha jony ive Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim