Anlık Bildirim

Apple gizli otomobil projesi için 75 bin metrekarelik yer arıyor

San Francisco'nun en büyük gayrimenkul şirketinin CEO'su, Apple'ın sürücüsüz elektrikli otomobil geliştirmek için büyük bir yer aradığını söyledi. Google da bu yönde bir arayışa girmiş durumda...
Apple'ın kendi gizli elektrikli otomobil projesi için büyük bir alan aradığı bildiriliyor. Wall Street Journal raporlarına göre San Francisco'nun en büyük gayrimenkul şirketi Hudson Pacific Properties CEO'su Victor Coleman analistlere, Cupertino merkezli şirketin elektrikli araçlar geliştirmek için yaklaşık 75.000 metrekarelik (800.000 fit kare) bir yer aradığını söyledi.
Apple henüz resmi olarak otomobil işine gireceğini kabul etmiş durumda değil. Ancak geçen yıl bu yöndeki çalışmalarına ışık tutacak şekilde Project Titan kod adlı projesi sızmıştı. Bu bağlamda şirketin otonom sürüş yeteneklerine sahip elektrikli araç geliştirme konusunda planları olduğu biliniyor. WSJ, konuya yakın insanları kaynak göstererek proje üzerinde çalışan en az 600 kişi olduğunu ekliyor.
Coleman ayrıca daha fazla şirketin otonom sürüş gibi yeni otomotiv teknolojileri geliştirmek için Silikon Vadisi'nde büyük alanlar aradığını söyledi. Google aynı zamanda Apple'ın yarısı kadar da olsa 37.000 bin metrekarelik bir arazi arayışına girmiş durumda. Bahsi geçen araziler elektrikli otomobilin öncüsü Tesla tarafından işletilen yaklaşık 500.000 metrekarelik (5.3 milyon fit kare) tesis de dahil olmak üzere standart otomobil üretim tesislerine kıyasla küçük kalıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6425 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otonom, elektrikli araç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim