Anlık Bildirim

Apple görüşme esnasında karşıdaki kişi ile paylaşım yapabilecek bir teknolojinin patentini aldı

Apple görüşme esnasında karşıdaki kişi ile paylaşım yapabilecek bir teknolojinin patentini aldı

Son yıllarda hem patent başvuruları hem de patent mücadeleleri ile sık sık gündeme gelen Apple, telefon görüşmelerine yeni bir boyut kazandıracak bir teknolojinin patentini aldı.

Salı günü onay verilen patent 8 494 123 numarasını taşıyor ve bir kullanıcının iletişim cihazındaki bekleme görsel menüsünü tanımlıyor. Patente göre kullanıcı karşı taraf ile telefon görüşmesi yaparken bekleme moduna geçerek resim, müzik, video, etkinlik ve konum gibi farklı içerikleri paylaşabiliyor. Örneğin bir kullanıcı bu sayede konuştuğu arkadaşının fotoğraf yayınına bakabiliyor.

Paylaşım için kullanıcının bu özelliği aktif hale getirmesi gerekiyor. Sonrasında cihaz bekleme modunda karşıdaki kişiye bir görsel menü gönderiyor. Bu kişi de menüden almak istediği içerikleri seçebiliyor.

Kullanıcı hangi içeriği kime paylaşacağını da belirleyebiliyor. Arkadaş, aile veya akraba gibi kategoriler içeriklerden tanımlanmış kısıtlamalara göre faydalanabiliyor. Kullanıcı bekleme modunu kaldırıp tekrar görüşmeye devam etmek istemesi halinde bir mesaj veya uyarı tonu ile karşıdaki kişi uyarılıyor. Tüm bu aktarımlar bir veri ağı üzerinden gerçekleşiyor.

Apple'ın bu patenti gerçek hayata geçirip geçirmeyeceği şimdilik belli değil. Ancak geçerse kullanıcıların konuşmak yerine uzun süre bekleme ekranında kalması işten bile değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1092 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim