Anlık Bildirim

Apple güvenlik araştırmacılarına özel iPhone verecek

Yayınlanan yeni bir raporda, teknoloji devi Apple'ın güvenlik araştırmacılarına özel bir iPhone vereceği belirtiliyor. Konu bu hafta gerçekleşecek olan Black Hat etkinliğinde duyurulacak.
Apple'ın güvenlik araştırmacıları, cihazlardaki güvenlik açıklarını tespit etmek ve kapatmaya yardımcı olmak üzere düzenlenen bir programın parçası olarak görev yapıyorlar. Gelen yeni bilgilere göre bu araştırmacılara şirket tarafından özel iPhone birimleri sağlanacak.

Cihazdaki kodlara erişebilecekler

Forbes tarafından yayınlanan raporda, Apple'ın bu hafta Black Hat güvenlik etkinliğinde bu konuda bir duyuru yayınlamasının beklendiği ve bu tür bir uygulamanın üç yıl önce açıklanmasına rağmen şimdi devreye sokulacağı belirtiliyor. Güvenlik araştırmacılarına dağıtılacak olan bu özel iPhone, kullanıcılara satılan modellerle aynı kısıtlamalara sahip olmayacak.
Gelen bilgilere göre bu iPhone modellerinde bazı sınırlamalar kaldırılacak ve böylece güvenlik araştırmacıları cihazın kodlarına erişme şansına sahip olacaklar. Ayrıca herhangi bir olası güvenlik açığını incelemek üzere işlemci faaliyetlerini askıya alma gibi işlemler de yapabilecekler. Apple bu uygulama ile güvenlik açıklarına daha hızlı çözümler üretmeyi amaçlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim