Anlık Bildirim

Apple, iOS 9.3'le Mayıs 1970 hatasına bir düzeltme getiriyor

iOS 9.3'ün en son betası, 64-bit iPhone ve iPad'leri devre dışı bırakan tarih hatasını düzeltebiliyor. Cihaz tarihini Mayıs 1970 veya öncesine ayarlama hatasını yapanlar için artık bir çözüm yolu var.
Sistem tarihi Mayıs 1970 veya öncesine ayarlandığında 64-bit iPhone ve iPad'leri kullanılamaz hale getiren hatayı hatırladınız mı? Sorunu yaklaşık bir hafta sonra kabul eden Apple, nihayet bir düzeltme getirmiş gibi görünüyor.
Hata, sistem tarihini elle Mayıs 1970 veya daha öncesine ayarlayınca iOS aygıtınızı yeniden başlattıktan sonra açmanızı engelleyebiliyordu. Şirket, yakın zamanda yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle bu sorunun iOS aygıtlarını etkilemesini önleyeceğini söylemişti.
Bu hafta başında yayınlanan yeni iOS 9.3 beta güncellemesi ile bu sorunun giderilebileceği belirtiliyor. iOS 9.3 beta 4 ile iPhone veya iPad tarihi 31 Aralık 2000 öncesine ayarlanamıyor. En önemlisi de Beta versiyonun hata nedeniyle devre dışı kalmış cihazları da düzeltebilmesi.
MacRumors forum kullanıcıları önyükleme döngüsüne sıkışmış cihazları iTunes kullanarak iOS 9.3 beta 4'e geri yükleyip (restore) tekrar çalışabilir hale getirmeyi başardıklarını söylüyorlar. Ölümcül 1970 hatasından etkilenen iki cihazın bu yöntemle tekrar normale döndürüldüğü belirtiliyor.
iOS 9.3 güncellemesi şu anda geliştiriciler ve beta tester'lar için kullanılabilir durumda ancak test süreci sona yaklaşıyor. İşletim sisteminin yeni versiyonu ilkbaharda geniş çaplı kullanıma sunulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim