Anlık Bildirim

Apple, iPhone 5s'e olan talebi karşılamak için üretimi %75 arttırıyor

Apple, iPhone 5s'e olan talebi karşılamak için üretimi %75 arttırıyor

iPhone 5c ile beklediği talebi göremeyen ve bu yüzden üretim kapasitesini önemli oranda azaltan Apple, konu iPhone 5s olduğunda ise yüzü gülüyor.

NPD Display Search, son yayınladığı çalışmasında yeni iPhone'ların Apple'a yansımasıyla ilgili önemli bilgilere yer verdi. Wall Street Journal'ın yakın zamanda haberleştirdiği iPhone 5c'nin üretiminin azaldığı yönündeki açıklamayı detekleyen NPD Display Search, Apple'ın tahminlerin altında kalan talep karşısında mevcut iPhone 5c üretim kapasitesinin %35 oranında azalttığını belirtti. Ancak iPhone 5c'deki bu talep düşüklüğünün iPhone 5s'e tam zıt şekilde yansıdığının altını çizen NPD, iPhone 5s'e gösterilen olağanüstü talebe cevap verebilmek adına Apple'ın iPhone 5s üretimini %75 oranında arttırdığını söyledi.

NPD'nin açıkladığı bu veriler ışığında Apple'ın genel iPhone satışlarından elde edeceği gelir ve kar marjı, önceki dönemlere kıyasla daha yükselecek. Bilindiği gibi Apple, üst düzey iPhone ile çok daha fazla kar marjı elde ederken; önceki yıllara ait olan iPhone modellerinin satışını daha düşük kar ile gerçekleştiriyor. Dolayısıyla iPhone 5s'in satışları Apple'ın gelir kaleminde büyük önem taşıdığı için Apple'ın haberde bahsettiğimiz iPhone satış tablosundan memnun olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu durum da akıllara şunu getirmiyor değil; Apple, iPhone 5c'yi iPhone 5s satışlarını daha da arttırmak için mi satışa sundu?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1150 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, Apple ve
2 etiket daha iphone 5c iPhone 5S
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim