Anlık Bildirim

Apple otonom araç testleri için Arizona'da bir yer kiralamış olabilir

Geçtiğimiz haziran ayında CEO Tim Cook tarafında resmi olarak onaylanan Apple'ın otonom sürüş teknolojisi çalışmaları, şirketin Arizona'da kiraladığı bir arazide devam ediyor olabilir.
Jalopnik'e konuşan isimsiz bir kaynağa göre Apple eskiden Fiat-Chrysler tarafından kullanılan Arizona'daki test bölgesinde otonom araç testleri gerçekleştiriyor.
Apple'ın test alanında çalışması için Arizona çevresinde mühendis ve teknisyenleri işe aldığı ifade edilirken, ne Apple ne de Fiat-Chrysler grubundan Apple'ın o bölgedeki testleriyle ilgili bir açıklama gelmemiş. Surprise, Arizona'da yer alan bu test alanını 2000'lerin başında kullanan Fiat-Chrysler, burada yüksek sıcaklıkların araçlar üzerindeki etkisini gözlemliyordu. Farklı test yollarına sahip olduğu ifade edilen yerde; yüksek hız, eğim ve ıslak zemin test yollarının yer aldığı belirtiliyor.
Haziran 2017'de Apple CEO'su Tim Cook tarafından resmi olarak onaylanan teknoloji devinin otonom sürüş çalışmaları bir süredir çeşitli kamera ve sensörlerle donatılı Lexus RX450h araçlarıyla kamuya açık yollarda gerçekleşiyordu. Konuyla ilgili açıklamasında otonom sürüşün çok önemli temel bir teknoloji olduğunu belirten Cook, bütün yapay zeka projelerinin bir nevi anası olarak gördüklerini ve üzerinde çalışmak için oldukça zor bir proje olduğunu ifade etmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim