Anlık Bildirim

Apple patent ihlali kapsamını Samsung tablet ve telefon kılıflarına kadar genişletti


Samsung ile Apple arasında devam eden patent davalarında kimi bölgelerde Apple lehine kimi bölgelerde Samsung lehine ara kararlar alınıyor. Apple ise son hamlesinde ihlalin kapsamını genişletti ve Samsung tablet ve akıllı telefon modellerinin kılıflarını da içine kattı.

Bloomberg'in haberine göre Apple, Avustralya'da Sydney kentindeki bölge mahkemesine başvurarak Samsung Galaxy Tab 10.1 ve akıllı telefon modellerinde kullanılan kılıf tasarımlarının kendisine ait 10 adet patenti ihlal ettiğini iddia etti.  

Sitemizden bir süre önce duyurduğumuz haberimizde InCase firmasına ait bir Galaxy Tab 10.1 kılıfının tamamen Smart Cover'a benzediğini aktarmıştık. Ancak Samsung bu kılıfları kesinlikle onaylamadığını belirtmiş ve piyasadan toplatmıştı. Bu kılıfın davanın içeriğinde yer alıp almadığı bilinmiyor.

Son eklenen bu davayla birlikte küresel olarak ikili arasında 30'dan fazla dava açılmış oldu. Kılıf tasarımlarının eklenmesiyle davaların seyri de ilginç bir hal alacak. Çünkü kılıfların sayısı dava konusu modellerin sayısından fazla görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6574 kez okundu.
27 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim