Anlık Bildirim

Apple trafik kazasına neden olmakla suçlanıyor

Apple, 2014 yılında meydana gelen bir trafik kazasında küçük kızlarını kaybeden aile tarafından FaceTime uygulamasının sahip olduğu özelliklerin çalışmaması nedeniyle suçlanıyor.

Apple trafik kazasına neden olmakla suçlanıyor Tam Boyutta Gör

24 Aralık 2014 tarihinde 22 yaşındaki Garrett Wilhelm, Modisette ailesinin olduğu araca arkadan çarpmış ve kazada ailenin küçük kızı, 5 yaşındaki Moriah Modisette hayatını kaybetmişti. Kazadan hemen sonra olay yerine gelen polis ekipleri ise Wilhelm’in telefonunda halen çalışmakta olan FaceTime uygulamasını görmüşlerdi. Buna dikkat çeken Modisette ailesi Apple’a dava açtı.
Apple’ın 2014 yılında araç sürücülerinin konsantrasyon kaybı yaşamaması için patentini aldığı sistem; GPS kullanarak kullanıcılar yolculuk ederken onların ortalama hızlarını algılayıp belirli bir hızın üstüne çıktıklarında kullanıcıların FaceTime, mesajlaşma veya benzer servisleri kullanmalarına engel olmak için tasarlanmıştı ancak vahim olayda Garrett Wilhelm saatteki hızı 100 kilometreyi bulan araçta iPhone 6 Plus’ında FaceTime kullanarak görüntü konuşuyordu ve yavaşlayan trafikte öndeki araca dikkat etmeyip çarptı. 

Modisette ailesinin iddiasına göre eğer Apple halihazırda sahip olduğu bu sistemi doğru bir şekilde uygulasaydı belki de Moriah şu an hayatta olacaktı. Modisette ailesinin davada tazminat ve hastane giderlerinin karşılanmasının yanında başka insanların da canının yanmaması için Apple’ın telefonlarındaki bu hatayı düzeltmesini istiyor.

Kaliforniya Yüksek Mahkemesi’nde açılan dava için Apple tarafından ise henüz herhangi bir açıklama gelmiş değil. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25545 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 6 Plus, facetime ve
2 etiket daha trafik kazası Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim