Anlık Bildirim

Apple, vergi cezası kapsamında Avrupa Birliği'ne 9 milyar euro ödedi

Apple, Avrupa Birliği'nin 2016 yılında verdiği 13 milyar euroluk vergi cezasının üçte ikilik kısmını ödedi. Şirketin halen faiz haricinde 4 milyar euro ödeme yapması gerekiyor.

Apple, vergi cezası kapsamında Avrupa Birliği'ne 9 milyar euro ödedi Tam Boyutta Gör
 

Apple ile İrlanda hükümeti arasındaki özel vergi anlaşmasını mercek altına alan Avrupa Komisyonu, 2016 yılında soruşturmasını tamamlamış ve Apple'a 13 milyar euroluk vergi cezasu vermişti. Apple'ın 2003-2014 yıllarında, özel vergi anlaşması nedeniyle Avrupa'da sattığı ürünler için ödemesi gerektiği vergi miktarının çok çok altında ödeme yaptığını bildiren komisyon 1 milyar euroluk da faize hükmetmişti. Ödemeyi tahsil etmekle sorumlu tutulan İrlanda hükümeti uzun bir süre boyunca tahsilat için herhangi bir girişimde bulunmasa da geçtiğimiz yıl ekim ayında, olayın Avrupa Adalet Divanı'na taşınmasının ardından, Apple'dan ödeme için talepte bulunmuştu.


Üçte ikisini ödedi 

Apple cezayı temyize taşıdığı için ilk etapta emanet hesabı oluşturulması ve paranın bu hesaba aktarılması gerekiyor. Sonrasında temyizden gelen sonuca göre para Avrupa Birliği'ne ya da Apple'a aktarılacak. Bugüne kadar emanet hesabına ne kadar para yatırdığı bilinmeyen Apple, ödemelerle ilgili ilk rakamları çeyrek raporunda paylaştı. 30 Haziran tarihine kadar emanet hesabına 4.5 milyar euro yatıran Apple, 30 Haziran-1 Ağustos tarihlerinde de 4.5 milyar euroluk ödeme yaparak borcun toplamda 9 milyar euroluk kısmını ödemiş oldu.


2018'in üçüncü çeyreği için 53.3 milyar dolarlık gelir tahmininde bulunan ve analistlerin 52 milyar dolarlık beklentisinin üzerine çıkan Apple, konuyla ilgili daha fazla açıklama yapmadı. Avrupa Komisyonu yetkilileri ise Apple'ın söz konusu borcun tamamını emanet hesabına yatırması halinde İrlanda aleyhine Avrupa Adalet Divanı'na yapılan başvurunun geri çekileceğini açıkladı. Apple paranın tamamını yatırsa dahi Apple ile Avrupa Komisyonu'nun temyiz makamındaki mücadelesinin birkaç yıl daha sürebileceği düşünülüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3503 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, vergi cezası ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim