Anlık Bildirim

Apple'ın 12 Eylül'de düzenleyeceği etkinlikte bizleri neler bekliyor?

Apple'ın iPhone'un onuncu yılına özel olarak hazırladığı iPhone X modeli, yarın tanıtılacak. Tanıtım sırasında bizleri neler beklediğine dair ayrıntılar haberimizde...
Steve Jobs, ilk iPhone modelini 29 Haziran 2007'de tanıttı. Apple da bu sene iPhone'un onuncu yıl dönümünü kutluyor ve yarın onuncu yıl dönümüne özel olarak yeni bir iPhone X modeli tanıtacak. Apple'ın iPhone X'in yanında iPhone 8 ve 8 Plus, Apple Watch Series 3 ve Apple TV'yi de tanıtması bekleniyor.  

10. Yıla Özel iPhone X

Apple'ın 12 Eylül'de düzenleyeceği etkinlikte bizleri neler bekliyor?
 
Bildiğiniz üzere iPhone'un tasarımı iki senede bir değiştiriliyordu. Apple, yeni tasarım hatlarına sahip iPhone modelini tanıttıktan sonraki yıl "S" modelini tanıtıyordu. S modeli bir önceki nesil iPhone ile aynı tasarım hatlarını taşıyordu. Ancak Apple; S modellerinde donanımsal iyileştirmeler yaparak telefonu kullanıcıların deneyimine sunuyordu. Lakin önceki yıl bu gelenek bozuldu. Apple iPhone 7 ile birlikte tasarımda hiçbir değişikliğe gitmedi. Sadece arka tarafın pürüzsüz bir yüzeye sahip olması için anten çizgilerini telefonun üst ve alt kısımlarına konumlandırdı. Böylelikle iPhone 7'nin tasarımı iPhone 6 ve 6S ile aynı kaldı. 
Apple, bu sene ise iPhone'un onuncu yıl dönümüne özel olarak tasarım anlayışını tamamen değiştiriyor. 2017 yılına damgasını vuran çerçevesiz ekranlı telefonlar oldukça ilgi gördü. Apple da yeni iPhone modelinde, ön çerçeveyi neredeyse kaldırarak rakiplerinin gerisinde kalmak istemiyor. Apple'ın yeni modelinde tekrardan çift taraflı cam tasarıma geçecek olması da akıllara iPhone 4'ün tasarımını getiriyor.
Apple'ın 12 Eylül'de düzenleyeceği etkinlikte bizleri neler bekliyor?
 
iPhone X'teki bir diğer önemli değişiklik ise fiziksel bir home butonuna yer verilmeyecek olması. Ekrandaki çerçevelerin kaldırılmasıyla birlikte fiziksel home butonu yerini dokunmatik kimliğe sahip bir home butonuna bırakacak. Fiziksel home butonunun kaldırılmasıyla birlikte akıllara Touch ID nasıl çalışacak soruları geldi. Apple'ın ekrana gömülü bir parmak izi tarayıcısı üzerinde uzun zamandır çalıştığını biliyoruz ancak birtakım verimlilik sorunları nedeniyle bu teknoloji henüz kullanılabilir değil. Sızıntılar Apple'ın Touch ID yerine yüz tanıma sistemini (Pearl ID) kullanacağı yönünde.
iPhone X kablosuz şarj desteğine de sahip olacak. Ancak alüminyum kasayla bu pek de mümkün olmuyor. Bu da Apple'ın neden çift taraflı cam tasarıma geçtiğini açıklıyor. 
Yeni A11 Fusion çipten gücünü alacak olan telefon, iOS 11 ile birlikte kullanıcılarla buluşacak. Dikey şekilde konumlandıran geliştirilmiş çift kamera ile daha iyi sonuçlar alacağımız aşikar. Telefonun 64, 256 ve 512 GB'lık versiyonlarla piyasaya sunulması bekleniyor. 512 GB'lık versiyonun 1200$ fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

iPhone 8 ve 8 Plus 

Apple'ın 12 Eylül'de düzenleyeceği etkinlikte bizleri neler bekliyor?
 
Apple, iPhone X'in yanında iPhone 7'nin güncellenmiş versiyonu olan iPhone 8'i de tanıtacak. iPhone 8 ile birlikte "S" serisi geleneği de sona eriyor. Yeni model, tasarım olarak iPhone 7'nin tasarım hatlarına sahip olacak. Birkaç donanımsal iyileştirmeyle güncellenecek olan iPhone 8 serisinde yine çift kameraya ve A11 Fusion çipe yer verilmesi bekleniyor. iOS 11 sürümüyle çıkacak olan cihaz, iPhone X'ten daha ucuz olması nedeniyle tercih sebebi olabilir.

Apple Watch Series 3

Yeni Apple Watch Series 3'ün en önemli özelliği LTE desteğine sahip olması. LTE desteğiyle beraber kullanıcılar bağımsız bir şekilde arama yapabilir, iMessage gönderebilir ve Apple Music'den içerik akışı oluşturabilir. Böylelikle iPhone'unuzu sürekli yanınızda taşımanıza gerek kalmayacak. Bir önceki nesle göre pil ömrünün artması beklenen Apple Watch Series 3'ün ekran tarafında ise göze çarpan bir yenilik beklenmiyor. 

Apple TV

Apple'ın 12 Eylül'de düzenleyeceği etkinlikte bizleri neler bekliyor?
 
Gün geçtikçe 4K TV setleri gelişiyor ve ucuzluyor. Artık neredeyse her evde bulunan bu cihazlar son dönemde oldukça popüler oldu. Bloomberg kaynakları, 4K ve HDR'a hazır bir Apple TV set üstü kutusunun yarınki etkinlikte tanıtılacağını söylüyor. Buna ek olarak, iTunes Mağazası'nın bir süredir 4K filmler için hazırlık yaptığına dair duyumlar mevcut.
Apple'ın WWDC 2017 etkinliğine tanıttığı ve beta programlarını başlattığı iOS 11, macOS High Sierra ve WatchOS 4 sürümlerinin ne zaman dağıtılmaya başlanacağını da yarın Apple Park'ta düzenlenecek olan etkinlikte açıklanmasını bekliyoruz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4163 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, iphone x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim