Anlık Bildirim

Apple'ın otonom araç testi kaza ile sonuçlandı!

Otonom araç pazarına girmek için çalışmalar yapan Apple, cuma günü şirketin Silikon Vadisi genel merkezi yakınlarında ki bir otoyolda yaşanan kazayla ilgili gündeme geldi.
Geçtiğimiz yıl, Apple, California'da otonom araçları test etmek için bir izin aldı. Geçen yıldan bu yana yolda araba test eden Apple, şu anda 60'tan fazla araç için izini var. Apple araştırmacıları da geçen yıl otomobillerle ilgili ilk kamu araştırmalarını yayınladılar.  İlk gelen raporlar oldukça olumluydu ve yayaların tepkilerini daha kolay anlayan bir yazılım sistemi geliştirildiği söylendi.
 
Apple'ın çalışmaları, Google'ın kamusal yollarda test yapmaya başlaması gibi rakiplerinden gelen sert ataklarla yıllar içinde gizliliğe büründü. Şirket 2016 sonlarında ABD araçlarının test düzenleyicilerine, araçların test edilmesini kısıtlamamaları yönünde bir mektup gönderdi.  
Apple yöneticileri, şirketin kendi kendini süren araba programı hakkında hiç bir zaman kamuoyuna konuşmadılar, ancak geçen ay bir ceza mahkemesinde yapılan davada, şirketin projede çalışan en az 5.000 çalışanı olduğunu ve devre kartları üzerinde çalıştığını ve "tescilli bir çipleri" olduğunu doğruladı. 

Apple kazayı doğruladı 

Apple, Lexus RX 450h otomatik sürüş test araçlarından birinin otonom modda giderken kazaya karıştığı raporunu doğruladı.  Raporda, kazanın gece 3'te yaşandığı, aracın  trafikte güvenli bir boşluğu beklemek için aniden yavaşladığı ve bu yüzden de  kazanın gerçekleştiği, her iki taşıtın da hasar gördüğü ancak yaralanmanın olmadığı bilgisi yer aldı.
Apple sözcüsü, otonom teknolojisinde büyük bir ilerleme kaydettiklerini ve hataları en aza indirmek için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Ancak, otonom modda kullanılan aracın arıza yapıp yapamadığı ile ilgili sorulara cevap vermeyi reddetti. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim