Anlık Bildirim

Apple’ın satışları 2018'de yüzde 20 artacak

ABD’nin önde gelen yatırım bankası Morgan Stanley, iPhone 8'in potansiyelinin yeterince iyi anlaşılmadığını ve Apple'ın iPhone 8 ile birlikte 2018'de yüzde 20 daha fazla satış yapacağını düşünüyor.

Apple’ın satışları 2018'de yüzde 20 artacak Tam Boyutta Gör
 

Apple’ın eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 8 ile ilgili her geçen gün yeni iddialara ve beklentiler ortaya atılıyor. Apple’ın ilk iPhone’u piyasaya sürüşünün 10.yılı olması ve iPhone 7’nin beklenen etkiyi yaratmaması nedeniyle özel olarak üzerinde çalıştığı iPhone 8’in; 5.8 inç boyutunda OLED ekranı barındırması ve kablosuz şarj desteğiyle birlikte geleceği düşünülüyor. Tabi bu tahminler kullanıcılar için oldukça önemli olsa da işin Apple için önemli olan kısmı şirketin ulaşacağı satış rakamları.

Daha önce Wall Street’in tahminlerinde Apple’ın gelecek yıl ki satış rakamlarının mevcut satışların yüzde 10 üstünde olacağı belirtilmişti. ABD’nin önde gelen yatırım bankası Morgan Stanley’in Genel Müdürü Kate Huberty ise Wall Street’in, iPhone 8’in potansiyelini tam olarak kavramadığını düşünüyor. Huberty’e göre Apple; iPhone 8 satışlarının yapacağı patlama ile gelecek yıl yüzde 20 daha fazla satış yapacak. Huberty, Wall Street tahminlerinin iki katı olan bu beklentinin nedeni olarak ise iPhone 8’in, Apple kullanıcıları tarafından iPhone 6’nın üzerine pek bir şey eklenmeden piyasaya sürüldüğü gerekçesiyle eleştirilen iPhone 7’nin aksine pek çok yeniliği beraberinde getirecek olması.

''Önemli Teknolojik Gelişmeler Kaydeden Bir Telefon''  

Daha önce belirtilen tahminleri yineleyen Kate Huberty, eylül ayında bekledikleri şeyin teknolojide önemli gelişmeler kaydetmiş olan; OLED ekrana sahip, 3D sensörleri olan, kablosuz şarj desteği sunan ve muhtemelen gelişmiş yapay zekaya sahip bir telefon olduğunun altını çizdi. Bu teknolojik değişimin yeterince takdir edilmediğini de ekleyen Huberty’nin Apple’dan beklentisi oldukça yüksek.

Tabi bu beklenti birtakım potansiyel tehlikeleri de beraberinde getirebilir. Yılbaşından beri yeni iPhone hakkında sürekli iddialar ortaya atılarak beklentinin oldukça yukarıya çekilmesinin etkisiyle Apple hisseleri yılbaşından beri neredeyse %20 değer kazanmış durumda. Beklentileri karşılamayan ve istenilen satış rakamlarına ulaşamayan bir iPhone, bu hisse değerlerini tepetaklak edebilir.

Şirket için bir diğer problem ise gerçekten geçmiş yıllara oranla çok yüksek satış rakamlarına ulaşıldığı takdirde bunun tedarikini sağlama konusunda sıkıntılarla karşılaşma ihtimalinin bulunuyor olması. Özellikle, Samsung tarafından sağlanan OLED ekranları kullanması halinde ani bir taleple karşı karşıya geldiğinde Apple bunu karşılama konusunda bazı sıkıntılar yaşayabilir. Tabi şu an için sadece tahmin olarak değerlendirilen bütün bu ihtimallerin ne derece gerçeği yansıtacağını eylül ayından sonra görme imkanımız olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3371 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hisse, iphone 8 ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim