Anlık Bildirim

Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 8 değil iPhone X olacak

Apple ürünleriyle ilgili gerçeğe dönüşen istihbaratlarıyla tanınan iCulture isimli web sitesi Apple'ın 10. yıl özel olarak hazırladığı akıllı telefonun "iPhone X" olarak adlandırılacağını söylüyor.
Apple, merakla beklenen yeni iPhone'larını 12 Eylül'de düzenlenecek bir etkinlikle tanıtacağını resmen açıkladı ancak şüphesiz ki en heyecan verici olanı şimdiye kadar "iPhone 8" olarak gelmesini beklediğimiz model olacak.
Hollandalı web sitesi iCulture tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre 10. yıla özel olarak hazırlanan telefonun ismi iPhone 8 olmayacak. Çünkü şirket "iPhone 10" olarak telafuz edilecek cihazı "iPhone X" olarak piyasaya sunmaya hazırlanıyor.
İlk bakışta Apple birkaç nesil atlamış gibi görünse de amiral gemisi cihazının 10. yıldönümünü kutlaması nedeniyle bu isimlendirme politikasının mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Zira düşünülen X ibaresi, roma rakamıyla 10 anlamına geliyor. Apple'ın yeni modeli iPhone Edition olarak çıkarabileceğine dair söylentiler de var ancak görünen o ki şirket iPhone X isminde karar kılmış durumda.
Yani toparlayacak olursak 12 Eylül'de iPhone 7s, iPhone 7s Plus ve iPhone X modelleriyle tanışacağız ve cihazlar 15 Eylül'de (lansmandan sonraki ilk Cuma) ön siparişe sunulacak. Sevkiyatların ise ön siparişlerin başlamasından bir hafta sonra yani 22 Eylül itibariyle start alması bekleniyor.

iPhone 8 değil iPhone 10

Aslına bakılırsa iPhone 8 ismi Apple'ın ürün stratejisiyle de pek uyumlu görünmüyor. Çünkü 10. yıla özel modelle, küçük güncellemeler almış iPhone 7s ve 7s Plus arasında büyük bir uçurum olacak.
Öte yandan Apple, iPhone 10 olarak telaffuz edilecek yeni iPhone X'i piyasaya çıkarırsa akıllı telefon 10. nesline ulaştığında yaşanacak isimlendirme karmaşıklığını önlemekte zorlanabilir.
Tüm detaylar şirket tarafından 10 gün sonra yeni Apple Park'ta gerçekleştirilecek basın etkinliğiyle açıklanacak. 10. yıla özel iPhone'un 1.000 dolardan daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olması muhtemel görünüyor. Ancak analistler, cihazın piyasadaki en pahalı akıllı telefonlardan biri olmasına rağmen tarihin en başarılı iPhone'u olacağına inanıyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14837 kez okundu.
54 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim