Anlık Bildirim

Aqua Computer, Skylake işlemcilere yönelik olarak bir ara parça geliştirdi

Skylake işlemcilerin yaygınlaşması ile birlikte, işlemciye yönelik destek parçaları da piyasada boy göstermeye başladı. MSI'nın işlemci korumasının ardından Aqua Computer da bir ara parça hazırladı.

Skylake işlemcilerin PCB alt katmanlarının nispeten ince yapıda olması bazı sorunlara yol açıyor. Daha önce soğutma sisteminin baskısı nedeniyle bazı işlemcilerde yamulma sorunları rapor edilmişti. Şimdi ise daha iyi soğutma performansı alabilmek için ısı dağıtıcıyı çıkaranlar da bazı olumsuzluklarla karşılaşıyor. 

İşlemcideki ısı dağıtıcıyı çıkardıktan sonra, işlemci soğutucusunun sıkıştırma kuvveti dış tarafa doğru yön değiştiremediği için daha ince PCB alt katmanlarında yüksek basınç oluşmasına neden oluyor ve yamulma ihtimali ortaya çıkıyor. Ayrıca silikon zarı işlemci zarına karşı korumasız kaldığı için köşeleri kolayca kırılabiliyor. 

Bu sorunların önüne geçebilmek adına Aqua Computer, bir ara parça geliştirdi. CNC lazer ile hazırlanan ara parça, paslanmaz bir çelik yaprak ve çok ince ısıya dayanıklı yapışkan bant barındırıyor. Çelik yaprak kumlandıktan sonra ara parçanın yüksekliği işlemci zarının yüksekliğinden 1/100 mm daha alçak oluyor ve böylece soğutucu sıkıştırma kuvveti dış tarafa doğru dağıtılarak en iyi koruma sağlanıyor. Isı dağıtıcıyı çıkarmak isteyenlerin tercih edebileceği Aqua Computer ara parçası için 7 Avroluk bir fiyat etiketi mevcut. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim