Anlık Bildirim

Araştırma : Mobil reklamcılık geliri, gelecek yıl 13 milyar dolara yükselecek


Kullanıcıların mobil cihazlarından daha çok internete bağlanması, mobil reklamcılık uygulamalarının adeta patlama yapmasına neden oldu. 

Apple, Google gibi devler ekosistemini genişlettikçe reklam olanakları ve dolayısıyla gelirleri artış gösteriyor. Google gibi bilinenlerin yanında dünya çapında yaklaşık 200 mobil reklamcılık ağı bulunuyor. 

Informa tarafından yapılan araştırmaya göre, bu yıl 8 milyar dolar olan mobil reklamcılık gelirlerinin gelecek yıl tahminen 12.8 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. 

Gelecek yıl mobil site ve mobil arama üzerinden elde edilen reklam gelirleri artış gösterecekken, en fazla artış uygulama içi reklam gösterimlerinde yaşanacak. Mobil reklam ağları uygulama içerisinde daha fazla reklam gösterimi bekliyor. Çünkü mobil cihaz kullanıcıları giderek internette gezinti yerine uygulama kullanmayı tercih ediyor. Bu da uygulama içi reklam gösterimlerini ön plana çıkarıyor.

Raporda dikkat çeken ise mobil reklamcılık gelirleri artmasına karşın, en fazla yatırımın masaüstü sistemlerdeki reklamcılık sektörüne yapılıyor olması. Firmaların bu konuda yatırım fırsatlarını değerlendirmeleri isteniyor 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim