Anlık Bildirim
NASA'nın gelecek nesil astronot alımlarına rekor sayıda başvuru geldi. Uzay ajansı 18,300'den fazla ABD'linin astronot olmak için başvuru yaptığını açıkladı. Geçtiğimiz Aralık ayının 14'ünde başlayan başvurular, Perşembe günü sonlanmıştı. 

Astronot başvurularında son rekor 1978 yılına aitti ve o zamanlar yalnızca 8 bin kişi başvuru yapmıştı. 2017 yılının rekoru 1978'i çok büyük farkla geçerken; 2012 ve 2013 yıllarını da üçe katladı. NASA'nın yeni başvuru dönemini sosyal medya üzerinden de duyurması, bu seneki patlamanın sebebi olarak gösteriliyor.

Farklı alanlarda eğitim geçmişine sahip birçok Amerikalının Mars'a yolculuk sürecine bizzat katılmak istemesinde şaşırtıcı bir taraf görmediğini söyleyen NASA yetkilisi Charles Bolden,"Yalnızca birkaç özel yetenekli erkek ve kadın astronot olmak için seçilebilecekler." ifadesini kulandı.

NASA'ya 18,000'den fazla başvuru gitmiş olmasına rağmen, Bolden'ın da belirttiği gibi çok azı bu göreve layık görülecekler. 18 aylık uzun inceleme sürecinin ardından sadece 8-14 kişi astronot olma hakkı kazanacak. 2017'nin ortalarında açıklanması beklenen bu finalist grubu, daha sonra 2 yıllık zorlu bir eğitim sürecinden geçecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4300 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, astronot başvuruları ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim