Anlık Bildirim

Asus'tan güç bağlantısı gerektirmeyen GeForce GTX 950 ekran kartı

İlk nesil GeForce GTX 950 ekran kartı satın alanlar biraz hayal kırıklığına uğrayabilir zira Asus, Watt başına performansta daha iyi iş çıkaracak ikinci nesil modeli duyurdu.
Nvidia'nın enerji verimliliğini ön plana çıkaracak yeni bir GeForce GTX 950 ekran kartı üzerinde çalıştığı gündeme geliyordu. Anlaşılan, firmanın üretici ortakları yeni sürüme daha erken erişme imkanı bulmuş zira referans modelden önce Asus'un modeli geldi.

Yeni Asus GeForce GTX 950 ekran kartı, 6-pinli bağlantı girişini bir kenara bırakıyor. Bu sayede bir güç bağlantısına gerek kalmıyor ve PCIe üzerinden güç sağlanıyor. Böylece enerji tasarrufu sağlanıyor. Nvidia'nın referans kartında 6-pinli giriş ve 90W ısıl tasarım gücü yer alıyordu. Asus'un kartında ise ısıl tasarım gücü 75W civarına sabitlenmiş.


GM206 grafik birimini temel alan kartta 768 CUDA çekirdeği, 64 desen haritalama birimi ve 32 ROP birimi yer alıyor. Taban hızı 1051MHz, artırılmış hızı 1228MHz olan kart, referans tasarımdan bir miktar daha hızlı. Bu hızlar, hız aşırtma modunda ortaya çıkıyor. Oyun modunda ise 1026MHz taban hız ve 1190MHz artırılmış hıza geçiş yapılıyor.

Full HD oyunlar için iyi bir alternatif olacak ekran kartında dikkat çeken nokta, 28nm üretim sürecine rağmen, Watt başına performans konusunda Nvidia'nın önemli bir adım atmış olması. Kart üzerinde başarılı bir optimizasyon yaptığı görülen Nvidia'nın, 16nm FinFET süreci ile gelecek Pascal grafik biriminde de önemli performans değerlerine imza atması kesin gibi. Kart, 149$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5830 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, asus geforce gtx 950 75w ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim