Anlık Bildirim

Audi'nin 5G bağlantılı araçları 2020'de yollara çıkacak

Audi ve Huawei ortaklığı ile geliştirilen 5G bağlantılı araç teknolojisi 2020 yılı itibariyle yollarda olacak. Peki araçlardaki bu sistem nasıl çalışacak? İlk olarak hangi ülkede kullanılacak?

Audi'nin 5G bağlantılı araçları 2020'de yollara çıkacak Tam Boyutta Gör
 

Çinli teknoloji devi Huawei ile işbirliği içerisine giren Audi, 2020 yılı itibariyle 5G teknolojisi kullanarak birbiriyle iletişim kurabilen araçlar üretme planlarıyla ilgili bilgiler paylaştı. Alman üretici, üzerinde çalıştığı bu teknoloji ile birlikte araçlarına V2X, yani araçtan araca ve araçtan altyapıya iletişim özelliği kazandırarak daha güvenli bir yarı-otonom sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor.

Audi ve Huawei ikilisinin 5G bağlantılı araç teknolojisi üzerindeki işbirliği 2016 yılına dayanıyor. Yeni gelen bilgiler ise 2 yıl sonra yollara çıkacak araçlarda kullanılacak bu özelliğin nasıl çalışacağı hakkında ipuçları veriyor. Tam otonom sürüş yeteneğinden önce gelecek bu özellik, şehir içi sürüş deneyimini daha verimli ve güvenli hale getirmek için sürücülere ekstra yardım sunacak.

Sürücüye en uygun güzergahı sunacak 

Araçtan altyapıya iletişim özelliği sayesinde gerçek zamanlı trafik durumunu okuyacak olan araçlar, trafik ışıkları, kameralar ve yol işaretleriyle iletişim halinde kalarak varış noktasına ulaşmanız için en uygun güzergahı oluşturabilecek.

Audi ve Huawei’nin geliştirdiği 5G bağlantılı araç teknolojisi ilk olarak Çin’de kullanıma sunulacak. Akabinde Avrupa ve ABD yollarına da uyumlu hale getirilecek. Doğu Çin’deki Jiangsu bölgesinde test edilen V2X teknolojisi, 2020 itibariyle ülkedeki şehir ve otoyolların %90’ına yayılmış olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim