Anlık Bildirim

BMW, 8 ve 12 silindirli 32,000 aracını yangın riski nedeniyle geri çağırıyor


Otomotiv sektöründe üretim hatalarının satış sonrasında ortaya çıkması onbinlerce aracın geri çağırılmasına ve dolayısıyla gelir kaybına sebep oluyor. Son dönemlerde Toyota, Kia, Fiat gibi firmalar mekanik hatadan dolayı yüzbinlerce aracını geri çağırmak zorunda kaldı. Bunların arasına şimdi BMW firması da katıldı. 

BMW yaptığı açıklamada turbo şarjlı 8 ve 12 silindirli motorlarını kullanan bazı araç ve SUV modellerini geri çağıracağını duyurdu. Geri çağırmanın sebebi ise araçların motorunda muhtemel bir yangın çıkması durumu. Yardımcı elektrik su pompasını kontrol eden aracın motorundaki bir devre kartı aşırı ısınıyor ve yangına sebebiyet verebiliyor. 

Geri çağırma kapsamındaki araçlar 2008-2011 yılları arasında satılan 5 serisi, 5 serisi Gran Turismo, 7 serisi, X5, X6 modellerinin 8 ve 12 silindirli versiyonları. Hatadan etkilenen araç sayısı 32,000 civarında. Araçların tümünde pompa ve kartların değişimi ücretsiz yapılacak. 

BMW firmasına gönderilmiş 102 olay raporu bulunuyor. İkisinde ise yangın durumu yaşanmış. Araç sahiplerine geri çağırma bilgileri yakında yollanmaya başlanacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7938 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
BMW, x6 ve x5
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim