Anlık Bildirim

BMW’de hava yastığı kabusu: 33 bin 600 araç geri çağrılıyor

BMW, 33 bin 600 adet aracı kapsayan bir geri çağırma programını duyurdu. Problem sensörden kaynaklı bir sorun nedeni ile çarpışma anında hava yastıklarının açılmaması.

BMW’de hava yastığı kabusu: 33 bin 600 araç geri çağrılıyor Tam Boyutta Gör

BMW Grubu yeni bir geri çağırma programını duyurdu. Küresel ölçekte satılmış 33 bin 600 aracı kapsayan geri çağırma programı kapsamında 7 Serisi, 5 Serisi GT ve Rolls-Royce Ghost modellerinin Aralık 2011 ile Haziran 2012 aralığında üretilmiş olan seride sorunun gözlendiği belirtiliyor.

Çin’de yaşanan ölümlü bir kazadan yola çıkılarak yapılan araştırmada araçların sensörleri ile ilgili bir problem tespit edilmiş. Soruna göre Takata markalı sensörlerdeki bir yazılımsal sorun, hava yastıklarına hatalı veri gönderiyor. Bu yanlış bilgi nedeniyle de hava yastıkları, kaza anında açılamayabiliyormuş.

Sorun için kullanıcılardan araçlarını BMW merkezlerine getirmelerini isteyen Alman otomobil üreticisi, tüm işlemlerin ücretsiz olarak yapılacağını ve toplam servis süresinin maksimum 3 saat süreceğini bildiriyor. Kullanıcılar araçların bu sorundan etkilenip etkilenmediğini öğrenmek için burada yer alan sayfadan şasi numaralarını girerek kontrol sağlayabiliyor. Sorun BMW’nin bahsi geçen modellerinin satıldığı Avrupa ve Asya bölgelerinin tamamında satılan araçları kapsıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim