Anlık Bildirim

Bakan Özlü: "Yerli otomobili şimdi satışa çıkarsak milyonlarca sipariş alırız"

Yerli otomobil projesi hakkında açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, verilecek teşviklerle ilk etapta Türkiye pazarından yüzde 12-17 arası pay hedeflediklerini belirtti.

Bakan Özlü: 'Yerli otomobili şimdi satışa çıkarsak milyonlarca sipariş alırız' Tam Boyutta Gör
 

Yerli otomobil hakkındaki açıklamalarına bir yenisi ekleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, projeyle ilgili oldukça iddialı konuştu. Yerli marka otomobil projesini vatandaşların sahiplendiğini belirten Özlü, “Şu anda piyasaya çıksak milyon mertebesinde sipariş alırız.” şeklinde konuştu.

Yerli otomobil projesine ilişkin soruları yanıtlayan Faruk Özlü, 6 aylık çalışma ile temel prensiplerin belirlendiğini söyledi. Bu doğrultuda yerli otomobil üretim adetinin yıllık 175 bin, üretim kapasitesinin 200 bin, toplam yatırım tutarının ise 3.2 milyar euro olacağını belirtti. Türkiye pazarından ilk etapta yüzde 12 ila 17 arası pay hedeflediklerini açıklayan Özlü, bu hedefe çeşitli teşviklerle ulaşacaklarının altını çizdi.

Teşvikler üzerinde çalışıyoruz 

Vatandaşların yerli otomobili tercih etmesi için verilecek teşviklerin değerlendirme aşamasında olduğunu belirten Bakan Özlü, “Otomobili alacak olan vatandaşa mı teşvik verilmeli, yoksa şirketi destekleyip vatandaşa ucuz otomobil mi sunsun, bunlar üzerinde çalışıyoruz.” yorumunda bulundu.

İsim konusuna da değinen Faruk Özlü, satışa etkisi olabilecek, birtakım çağrışımlar yaptırabilecek ve yurtdışına da uygun bir isim olacağını belirtti. “Yurtdışında da fabrikalar kurup aracımızı üretmek istiyoruz. Yerli, milli düşüneceğiz ama küresel bir oyuncu olacağız.

Elektrikli otomobilde bataryanın en kritik ve hassas bölümü oluşturduğunu kaydeden Özlü, Halen şu anda istenilen menzile ulaşılabilmiş değil. Batarya konusunda çalışan bir şirketimiz var. Zorlu grubu, Çinlilerle bir ortaklık kuruyor. Nikel ve kobalt yatakları var grubun işlettiği. Çinli bir firmayla yerli bir firma ortaklık kuracak. Batarya üretecek ve bunun da ilk müşterisi Japon Nissan firması olacak. İleride bizim otomobilimiz ortaya çıktığında onlarla oturup konuşacağız. dedi.


Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya katkısı 50 milyar euro olacak 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz günlerde yerli otomobil hakkında bir paylaşımda bulunarak projenin gayri safi yurtiçi hasılaya 50 milyar euro katkı sağlayacağını, petrole bağımlılığı azaltacağını, cari açığa katkısının 7 milyar euro, istihdama katkısının da 20 bin olacağını belirtmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6970 kez okundu.
85 kişi, toplam 89 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, faruk özlü ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim