Anlık Bildirim

"Benchmark testlerinde hemen her Android üreticisi hile yapıyor"

'Benchmark testlerinde hemen her Android üreticisi hile yapıyor' Tam Boyutta Gör


Samsung'un Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 modellerinde benchmark testlerinde yüksek skorlar alabilmek için bazı hileli tekniklere başvurduğu, hatta benchmark uygulamasının isminin bile hilenin başlaması için yeterli olduğu dün gündeme bomba gibi düşmüştü.

Yeni ortaya çıkan raporlar aslında Samsung'un bu alanda yalnız olmadığını gösteriyor. Yapılan farklı denemeler ve hazırlanan tablolar sayısız Android üreticisinin benchmark testlerinde hile yoluna başvurduğunu ortaya koyuyor.

Testler farklı cihazlar üzerinde farklı benchmark testleriyle yine Anandtech tarafından gerçekleştirilmiş ve pek çok amiral gemi modelinde hileli testler yapıldığı görülmüş. Bu modellerin arasında HTC One, Asus Padfone Infinity, LG G2, Galaxy S4, Galaxy Note 3, Galaxy Note 10.1 2014 modellerini saymak mümkün. 

Testlerde hileye başvurmayan modellerin ise iPhone'lar, Motorola cihazları, Nexus telefonları ve NVIDIA Shield olduğu dile getiriliyor. 

Sentetik testlerin elbette gerçek hayatta cihazın nasıl bir performans ortaya koyduğunu gerçekçi olarak yansıtamadığı biliniyor. Testlerdeki hilelerin de gerçek performans açısından pek bir anlam ifade etmediği dile getiriliyor. Ancak tüketicinin yanıltılmaya çalışılması buradaki temel konu. Şimdiye kadar herhangi bir üreticiden konu ile ilgili resmi açıklama gelmiş değil. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3554 kez okundu.
53 kişi, toplam 56 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim