Anlık Bildirim

Bilim insanları düşük maliyetle esnek ve hızlı transistörler üretmeyi başardı

Bilim insanları teknolojiyi ileri taşımak için çalışmaya devam ediyor. Wisconsin-Madison Üniversitesi araştırma ekibi geliştirdiği esnek ve hızlı transistörler ile önemli bir adım attı.
Esneklik günümüz teknolojisinde çok ekstrem bir durum sayılmaz. Bugün esnek ekranlı ürünler piyasada dahi milyonlarca kullanıcının beğenisine sunulacak düzeyde bulunabiliyor. Diğer taraftan kıvrımlı ekranlar da akıllı televizyonlardan telefonlara kadar bir çok alanda kendini gösteriyor. Fakat giyilebilir ürünlere baktığımızda bu tarz teknolojilerin yeterli olmadığını görüyoruz. Ufak bir alandaki esneklik hem sınırlı oluyor hem de akıllı ürünlerin içerisine koyulan donanımlarda henüz esneklik sağlanmış değil.
Wisconsin-Madison Üniversitesi araştırma ekibi ise bu konuda önemli bir gelişme kaydetti. Araştırmacılar silikon tabanlı hızlı transistörleri esneyebilen yapıya kavuşturdu. Elektron ışınları kullanılarak kalıp oluşturulabilirken yeni teknik sayesinde bu kalıpları yeniden düzenlemek de mümkün hale geliyor. Bu sayede geri dönüşüm de daha kolay yapılabiliyor.
Geliştirilen küçük ve esneyebilen transistör kablosuz veri aktarımına olanak sunabiliyor. 110 gigahertz bandını kullanıyor, bu da ürünün günümüz bilgisayarları ile haberleşmek için oldukça yeterli olduğunu gösteriyor. Teknolojinin yaygın kullanıma geçilmesiyle özellikle giyilebilir ürünlerde sıçrama yaşanabilir.
Araştırma ekibinin başındaki isim Zhenqiang (Jack) Ma bilimsel makalenin yayınladığını ve teknolojinin gerçek dünyada kullanılmaya hazır olduğunu belirtti. Ma ayrıca toplu üretimin yapılabileceğini ve düşük maliyetin daha da aşağı çekilebileceğini de söylüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim