Anlık Bildirim

Bill Gates geleceğin toplumunu oluşturmak için kolları sıvadı

Son teknolojilere hazır ve altyapı kurma ihtiyacı gerekmeyen akıllı şehirlere ne dersiniz? Bill Gates’in yatırım firması bu amaca yönelik olarak dev bir arazi satın aldı.

Bugün son teknolojilere sahip olsak da üzerinde yaşadığımız şehir, mahalle veya sokak altyapı anlamında çok eski. Bu bakımdan yeni altyapıların uygulanması sıkıntılar doğuruyor. Bazen de hiç uygulanamıyor.

Teknolojik toplum

Kısa bir süre önce en zengin insan ünvanını Jeff Bezos’a kaptıran Bill Gates, sıfırdan bir akıllı şehir kurmak için kolları sıvadı. Ünlü milyarder, Arizona eyaletinde 80 milyon dolar karşılığında 25 000 dönüm arazi satın aldı.

Kendi yatırım firması Cascade Investment LLC tarafından satın alınan arazide son teknoloji altyapıların olduğu bir şehir kurulacak. Yaklaşık 180 bin kişiye ev sahipliği yapması beklenen şehir yeni teknolojilere de imkan tanıyacak. Yüksek hızlı internet, akıllı üretim tesisleri, sürücüsüz araç altyapıları bunlardan bazıları.

Arazinin 3800 dönümü ofisler, ticari ve perakende alanları için ayrılacak. 470 dönümde ise eğitim kurumları yükselecek. Kalan alanda da 80 000 haneli bir bölge kurulacak. Şehrin ismi Belmont olarak belirlenmiş.

Yeni proje ile akıllı şehir konseptlerinin nasıl hayata geçirileceği konusunda fikir sahibi olunması amaçlanıyor. Gelecekte daha çok insanın şehirlere göç edeceği düşünüldüğünde gelişmiş altyapıların hazır halde olması büyük önem taşıyor. Diğer türlü sürekli bir yık-yeniden yap kısır döngüsü ortaya çıkıyor.

Henüz projenin ne zaman başlayacağına dair bir bilgi yok. Yani daha ilk kazma vurulmadı. Şu anda sadece boş bir arazi söz konusu. Yapılaşma süreci başladığında gerekli bilgilendirmenin yapılacağı ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim