Anlık Bildirim

Bir patent kavgası da Huawei ve Samsung arasında başlıyor

Akıllı telefon pazarının lideri Güney Koreli Samsung ile üçüncüsü Çinli Huawei arasında, patentlerin izinsiz olarak kullanımı iddiasıyla yeni bir hukuk mücadelesi başlıyor.

Son dönemde teknoloji devleri arasında sık sık patent ihlaline dair hukuk mücadelelerinin yaşandığına şahit oluyoruz. Nvidia ile arasında olan patent davasını lehine sonuçlandıran Samsung, şimdi de Huawei tarafından suçlanıyor.

Huawei, izni olmadan Samsung’un akıllı telefonlarında hücresel teknolojiler ve yazılım yenilikleri ile ilgili patent ihlali yaptığını iddia ediyor. Bunun için hem Kaliforniya hem de Shenzen mahkemelerinde çifte dava açmış durumda.

Huawei, 4G teknolojileri ve kullanıcı arayüzü ile ilgili patentlerin ihlal edildiğini belirtiyor ancak detay vermiyor. İlk etapta patentlerin geçerliliği konusunda incelemeler yapılacak ve sonrasında Samsung’un ihlal yapıp yapmadığı araştırılacak.

Huawei’nin bazı patentlerinin Frand kapsamında olduğu belirtiliyor. Belirli bir seviyeye kadar adil bir şekilde ücretsiz kullanabilmeyi ifade eden Frand kavramında, eğer aşırıya kaçma olursa patent sahibi buna itiraz edebiliyor.

Huawei, zararların tazmin edilmesini istiyor ancak bir uzlaşma sağlanırsa, karşılıklı patent paylaşımı ile davanın neticelenebileceğini belirtiyor. Bu bakımdan, benzer davalar kadar büyük çaplı bir süreç olmayacabileceği düşünülüyor. Samsung ise, suçlamaları araştırmaya başladı ve kurumsal haklarını sonuna kadar savunacaklarını dile getirdi. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5098 kez okundu.
13 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawe, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim