Anlık Bildirim

Bitly Bundles kapanıyor

URL kısaltmada en popüler platformlardan birisi olan Bitly, birden fazla linki bir paket haline getirebildiğiniz Bitly Bundle adındaki hizmetini yaklaşık 5 yıl aradan sonra kapatma kararı aldı.

Bitly Bundle; birden fazla linki tek bir linkte toplayabiliyor, bundle linkine gittiğiniz zaman eklenen linkleri liste halinde gösterebiliyor ve içerisinde görsel içerik varsa bunların önizlemesini de yapabiliyordu.

Bitly Bundle hizmeti ilk etapta ilgi görse de daha sonra ilgi azaldı. Kullanıcılar hem daha az Bitly linkini paketlere ekliyor hem de bu paketlerden çok az web sitesi trafiği çıkıyor. Bu da Bitly için hayalkırıklığı oldu.

Ayrıca Bitly Bundle istismar edilmeye de başlandı. Firmanın verdiği bilgilere göre paketlerin yüzde 80'inde spam içeriğe rastlandı. Zaman zaman da hükümetçe gizli bilgilere erişimin de bu paketler içerisinde gönderildiği saptandı.

Bitly Bundle 7 Nisan itibariyle mevcut paketleri okuma moduna geçirecek ve 7 Mayıs tarihinde de tamamen kapatılacak. Bitly bunun yerine kısaltılmış linkleri yönetebileceğiniz Tags adında yeni bir hizmeti 7 Nisan'da kullanıma sokacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim