Anlık Bildirim

Bixby ekibinin lideri değişti

Dil desteğinin geliştirilmesi konusunda biraz yavaş kalan Bixby geliştirme ekibine neşter vuruldu. Ekibin lideri görevden alındı ve yerine başka bir yönetici getirildi.

Samsung’un son dönemdeki en büyük yatırımlarından birisi olan ve sanal asistan pazarında firmayı taşıması beklenen Bixby henüz istenen seviyeye ulaşamadı. Bu da beraberinde değişimi getirdi.

Çalışmalar hızlanıyor

Gelen bilgilere göre Bixby ekibinin başında bulunan Rhee In-jong görevden alındı ve yerine Chung Eui-seok getirildi. Eui-seok bir süredir Samsung Research America bünyesinde mobil platform laboratuvarına liderlik ediyordu.

Bixby yaklaşık 200 ülkede erişilebilir durumda ve Türkçe de dahil pek çok dilde arayüzünü optimize etti. Ne var ki henüz sesli iletişim konusunda istenen verim elde edilemedi. Güney Kore dilinde akıcı çalışan asistan İngilizce tarafında uzun süredir geliştiriliyor. Diğer dillere ise daha sıra gelmedi. Bu yüzden yerelleştirme konusunda da istenen adımlar atılamıyor. Ayrıca ufukta bir Bixby akıllı hoparlörü var ve bu gecikme kesinlikle hoş görülecek bir durum olmaktan çıktı.

Samsung’un bir süre önce satın aldığı ve Siri’nin arkasındaki ekip olan Viv’in teknolojileri Bixby içerisine dahil edilecek. Rakiplerinden çok daha gelişmiş olduğu ifade edilen uygulamalara hükmetmek gibi derin fonksiyonları olan Bixby için dil eksikliği büyük dezavantaj oluşturuyor.

Samsung bu bakımdan dil çalışmalarının hızlandırılmasını istiyor. Chung Eui-seok da daha yoğun çalışmalar içerisine girerek en azından yıl sonuna kadar elle tutulur bir şeyler yapmak niyetinde. Bakalım değişim Bixby hizmetini nasıl etkileyecek?

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim