Anlık Bildirim

BlackBerry'nin dijital asistanı resmen lanse edildi

BlackBerry'nin dijital asistanı resmen lanse edildi

Apple'ın dijital asistan Siri'yi lanse etmesinin ardından Google da bu trende Google Now ile katılmış, yakın zamanda da Microsoft, Windows Phone için Cortana dijital asistanını kullanıma sunmuştu. BlackBerry de uzun bir aradan sonra kendi dijital asistanını duyurdu.

BlackBerry Assistant olarak adlandırılan teknoloji şu an sadece BlackBerry Passport adlı akıllı telefonda mevcut ve BB OS 10.3 güncellemesi ile diğer cihazlara da sunulacak.

BlackBerry Assistant, kullanıcılara sesli komutlar ile akıllı telefonlarını kontrol etmenin yolunu açıyor. Kullanıcılar  asistandan emaillerini okumasını isteyebiliyor, hava durumunu kontrol edebiliyor, yakındaki bir mekanı bulabiliyor, mesaj gönderebiliyor veya takvime randevu ekleyebiliyor. 

Dijital asistan ile verilen bilgiler şimdilik bu kadar. Ancak sesle arama yapma veya rezervasyon ayarlama gibi ileri seviye yeteneklerin olup olmayacağı ise bilinmiyor. BlackBerry OS 10.3 sürümünün önümüzdeki aylarda dağıtıma başlaması ile birlikte asistanın neler sunacağını daha detaylı olarak öğrenebileceğiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim