2019'un başlarında uzay turizmini resmen başlatmayı hedefleyen Blue Origin, tekrar kullanılabilir alt yörünge roketi New Shepard'ın test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor. Roket ve kapsüllerinin uzay turizmine her yönüyle hazır olduğundan emin olmak isteyen şirket, şimdi de altı kişilik uzay kapsülünü tam 120 kilometre yüksekliğe göndererek kendi içerisinde önemli bir rekora imza attı.
Blue Origin'in dokuzuncu roket denemesi olan M9 görevi, şirketin açıklamalarına göre tamamıyla uzay araçlarının güvenliğini test etme amacıyla yapılmış. Uzay kapsülünün acil durum kaçış sistemini sınırlarına kadar zorladıklarını ifade eden Blue Origin, uzay turizmi görevleri sırasında herhangi bir acil durum oluşması halinde yolcuların güvenli bir şekilde Yeryüzü'ne geri dönebileceğini söylüyor.
M9 görevi ayrıca Blue Origin'in insansız bir şekilde gerçekleştirdiği son deneme uçuşlarından birisi oldu. İnsanlı test uçuşlarına önümüzdeki aylarda başlamayı planlayan Blue Origin, 2019'un başları gibi resmi uzay turizmi görevlerine de start vermeyi hedefliyor.
Blue Origin, uzay gezisi için bilet satın alan yolcularını Yeryüzü'nden yaklaşık 100 kilometre yüksekliğe taşıyacak. Alt yörünge olarak isimlendirilen bu bölgede yolcular 4 dakikalık bir yerçekimsiz ortam keyfi yaşayacak ve Dünya'yı uzaydan seyretmenin ayrılacağını hissedecek.
Tabi böylesine bir yolculuğun tahmin edeceğiniz üzere tuzlu bir ücreti de olacak. Jeff Bezos, bilet fiyatlarını şu an için henüz resmi olarak açıklamadı ancak geçtiğimiz hafta Reuters'a konuşan şirket çalışanları, biletlerin en az 200 bin dolar seviyesinde olacağını tahmin ettiklerini söylemişti. Bakalım Blue Origin, uzay turizminde beklediği gelirleri elde edebilecek mi.
https://arstechnica.com/science/2018/07/new-shepard-sets-altitude-record-survives-dramatic-high-abort-test/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


test
merak ediyorum ruslarla mı yoksa amerika ile mi anlaştılar. bundan 3 4 ay önce bir fb sayfasında müptezel hindunun biri "biz aya roket gönderiyoruz siz ne gönderiyorsunuz" diye aşağlamaya çalışmıştı hindu. yok usbyi bulmuş hindular da vs türkler ne bulmuşmuş. bu ortadoğu cahilliği sanırım hindistan kaynaklı olduğunu düşündüren olaydır ayrıca. özet şu. ruslar 90larda hindistana roketler üretiyor ve lisanslıyorlar. hindular bu roketlerle uzaya gidiyorlar. yani roketin motoru ve çevre aksanları rus malı. ama hindu artık ülkesinde nasıl beyni yıkanmışsa ganj nehrinde dereye sıçan halkının uzaya roket gönderdiğini düşünüyor olmuş. usb'yi bulan da hindu değil. sadece o geliştirme takımında bir adet hindu var. bizde de bu hindu kafalarından var. öbürü dereye sıçar ama aya roket gönderdiğini sanır diğeri fen lisesi kapatır 2023 de yerli milli roketle aya gideceğini sanır.
Buy Bitcoin
Muhteşem bir balayı için Villa Tatili. İlk defa balayı villası kiralamak için araştırmalara başladık fakat çok sayıda firma ve çok sayıda seçenek olduğu için insanın aklı karışıyor ilk başta. Biz uzun süren araştırmalar sonucunda TÜRSAB belgeli ve zevkimize bütçemize en uygun villayı Villa Eksta'da bulduk, kiralamasını yaptı. Ama villa da konaklama yapıncaya kadar hep tereddütümüz vardı. Fakat gittiğimiz villa gerçekten de fotoğraflarda nasıl görünüyor ise aynıydı. Hiç bir aksilik ve aksaklık ile karşılaşmadık. Ev sahibimiz çok ilgiliydi. Villa Ekstra ve ailesine bu mükemmel balayı tatilini bize yaşattıkları için teşekkür ederiz.