Anlık Bildirim

Bozankaya ve Karsan, yerli elektrikli otobüs için güçlerini birleştirdi

Yerli elektrikli otobüs "E-Karat"ın üretim kapasitesini artırmak için güçlerini birleştirme kararı alan sektörün iki büyük ismi Karsan ve Bozankaya, oldukça önemli bir iş birliğine imza attı.
Geleceğin en önemli teknolojileri arasında yer alan elektrikli araçlara yönelik ilgi her geçen gün katlanarak artıyor. Çevreci olması sebebiyle markaların gündem maddeleri arasında yer alan yeni nesil teknoloji, toplu taşıma sektöründeki üreticilerin de dikkatini çekiyor. Bu kapsamda ortaklığa gitme kararı alan Bozankaya ve Karsan, elektrikli otobüs için güçlerini birleştirdiklerini duyurdu.

İmzalanan anlaşma ile Bozankaya’nın "E-Karat" isimli elektrikli otobüsünün üretimi Karsan’ın Bursa tesislerinde gerçekleştirilecek. 3 yılı aşkın bir Ar-Ge sürecine sahip olan ve batarya yönetim sisteminin tescillendiği otobüsün 2017'nin sonundan itibaren 3 yıl içerisinde 900 adet üretilmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz yıl Eskişehir ve Konya’da hizmete giren "E-Karat"ın bu senenin ilk yarısında ise İzmir’de faaliyete geçeceği belirtiliyor.

Yüzde 100 yerli tasarım ve milli üretim yaptıklarını ifade eden Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, yurt dışından gelecek taleplerin de takip edileceğini fakat önceliğin ilk etapta yurt içi olduğunu söyledi. Türkiye’nin ilk yerli Trambüs, elektrikli otobüs ve yerli tramvay üreticisi ünvanına sahip Bozankaya, 2015'te "Avrupa’da Yılın Şirketi" seçilmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5111 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, yatırım ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim