Anlık Bildirim

Bulut altyapı servisi BiNu, gelişmekte olan ülkelerde cep telefonlarına Dropbox ve Snapchat benzeri hizmetleri getirmeyi planlıyor

Bulut altyapı servisi BiNu, gelişmekte olan ülkelerde cep telefonlarına Dropbox ve Snapchat benzeri hizmetleri getirmeyi planlıyor

Günümüzde akıllı telefonlar için sayısı milyonları geçen mobil uygulamalar kullanıma sunulmuşken, standart işletim sistemli telefonlar için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Java destekli telefonlarda da uygulama desteği bulunurken, popüler pek çok uygulama bu platformlarda yer almıyor.

Kullanıcı sayısı 5 milyonu geçen Avusturalyalı BiNu bulut altyapı hizmeti, kendi bölgesinde web erişimi olan tüm cep telefonlarına Facebook, Twitter, YouTube gibi uygulamaları sunabiliyor. Girişim, Dropbox benzeri bulut depolama hizmeti ve Snapchat benzeri bir mesajlaşma hizmetini de geliştirerek platform içerisinde sunmaya başladı. 

İsterseniz web üzerinden erişilen bir emülatörle, isterseniz de CLDC 1.1 ve MIDP 2.0 ve üzeri standartları destekleyen 2002 sonrası tüm Java cihazlarına kurulan uygulaması ile platformdan faydalanabiliyorsunuz. Web uygulaması şu an sadece masaüstünden kullanılabiliyor. 

Sunulan uygulamalar uzak sunucuda çalıştığı için herhangi bir uyumluluk veya kurulum gerekmiyor. Facebook, Twitter, YouTube uygulamaları ile haber, finans, hava durumu ve sohbet uygulamaları, küçük oyunlar platform içerisinde yer alıyor. Ayrıca uygulama mağazası üzerinden kitap ve yeni uygulamalar satın almak ve indirmek de mümkün.

Girişim Asya ve Afrika bölgesinde önemli sayıda kullanıcı elde ettikten sonra, Latin ve Orta Amerika ile Meksika bölgelerine de açılma kararı aldı. Hizmet sadece Java telefonlar değil, Android işletim sistemi için de indirilebilir durumda. Eski Android sürümleri kullananlar için de platform alternatif bir çözüm sunuyor. Girişim MWC 2013 etkinliğinde de bir tanıtım yapacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim