Anlık Bildirim

Çentik tasarımı daha iyi hale geliyor

Geçen yıl telefonun belirli bir kısmını kapattığını ve yer kapladığını gördüğümüz çentik tasarımı daha da iyileştiriliyor. Artık düz bir hat şeklinde ekrana entegre bileşen yuvaları göreceğiz.

Çerçevesiz yapıda bir akıllı telefon geliştirmek isteyen üreticilerin şimdilik çok fazla seçeneği yok ve çentik çözümüne yönelmek zorunda. Bununla birlikte çentik tasarımına yenilikçi yaklaşımlar da var.

Entegre çentik

Önce Apple ardından da Samsung bileşenleri bir yuva içerisine sıkıştırmak yerine ekranın üzerindeki deliklerin arkasına entegre etmenin çalışmalarını yapıyor. Son ortaya çıkan patent başvuruları da bu yönde.

Bu yeni tasarımda ahize, ön kamera, Iris tarama sensörü ve diğer sensörler ekran üzerinde açılan şeffaf deliklerin altına entegre ediliyor. Kullanıcı arayüzü de delikleri kapsayacak şekilde optimize ediliyor. Video veya oyun gibi tam ekran uygulamalarda ise çizgi deliklerin altına çekiliyor ve tecrübe bozulmuyor.

Üreticilerin artık çerçevesiz tasarımlara sık sıkıya bağlı olduğunu ve bir daha da bırakmayacağını buradan anlayabiliyoruz. Tüketici tarafında da ilgi gören bu tasarım daha epey yol alacak gibi görünüyor.

Yenilikçi çentik tasarımını ilk olarak gelecek yılın yeni iPhone X modelinde göreceğiz. Samsung’un ise ilk etapta orta seviye bir telefon ile bunu deneyeceği tahmin ediliyor. En erken gelecek yıl Galaxy S10 amiral gemisi serisinde bu tür bir hamle görebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10413 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung notch ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim