Anlık Bildirim

Chevrolet'in yeni güvenlik önlemi, emniyet kemeri takmayı zorunlu hale getiriyor

ABD'li otomobil markası Chevrolet, özellikle gençleri emniyet kemeri takmaya teşvik etmek için araçlarına yeni bir güvenlik önlemi getirdi. Emniyet kemeri takılmadan araç sürüş moduna geçmiyor.
Sürücü kurslarında öğretilen ilk şeylerden biri de hiç kuşku yok ki arabaya bindiğimizde ilk yapmamız gereken şeyin emniyet kemerini takmak olmasıdır. Ne yazık ki bununla birlikte birçok kişi de bu güvenlik önlemi almayıp, emniyet kemeri takmadan trafiğe çıkıyor. Ancak Chevrolet'in yeni araçlarında bu zorunlu bir hale geliyor.

Araç sürüş moduna geçmiyor

Buckle to Drive olarak adlandırılan bu sistem Chevrolet otomobillere eklenecek yeni güvenlik önlemlerinden biri. Bu özellik, araç emniyet kemeri takılana vitesin Park modundan Sürüş modune geçmemesini sağlıyor. Şirket, özellikle genç sürücülerin emniyet kemeri takmamasını engellemek için bu özelliğin geliştirildiğini belirtiyor. Ancak yetişkinlerin de payı büyük.

Yeni özelliğin 2020 Chevrolet Traverse, Malibu ve Colorado otomobil modellerinde standart bir özellik olması bekleniyor. Chevrolet güvenlik mühendisi Tricia Morrow konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Buckle to Drive, genç sürücüleri en başından güvenli sürüş alışkanlıkları geliştirmeye teşvik etmek için tasarlanan Chevrolet'in en yeni özelliği." ifadelerini kullandı. Chevrolet ayrıca, ABD'deki gençlerin en fazla ölüm nedeni olarak motorlu araç kazalarını gösterdi. Yalnızca 2017 yılında 14.955 hayatın, emniyet kemeri sayesinde kurtarıldığı da belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7166 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, emniyet kemeri ve
2 etiket daha trafik kazası chevrolet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim