Anlık Bildirim

Chrome 50 yayınlandı ve artık XP, Vista ve eski OS X sürümlerini desteklemiyor

Google, popüler web tarayıcısının en kararlı sürümü olarak lanse edilen Chrome 50'yi yayınladı. Tarayıcı bu sürümden itibaren Windows XP, Vista ve eski Mac OS X versiyonlarını desteklemeyecek.
Google Chrome 50, en az 20 güvenlik iyileştirmesiyle birlikte bugün erken saatlerde yayınlandı. Uzun süredir beta, dev ve alpha olarak test edilen v50, dün gece geliştirme ekibi tarafından genel kullanıma sunuldu. Tarayıcının en kararlı sürümü olarak lanse edilen yeni versiyon, pek çok değişiklikle birlikte geliyor ancak genel olarak geliştiriciler ve performans artışı üzerinde durulduğu için çoğu kullanıcı yenilikleri fark etmeyebilir.
Yeni sürüm aynı zamanda Windows ve Mac kullanıcıları için bir dönüm noktası teşkil ediyor. Bugünden başlayarak Google Chrome artık Windows XP, Vista ve Mavericks'den daha eski Mac OS X versiyonlarını desteklemeyecek. Elbette tarayıcının önceki versiyonları bu platformlarda çalışmaya edecek ancak kullanıcılar başka hiçbir güncelleme ve güvenlik yaması almayacaklar. Bu da yazılımın bahsi geçen işletim sistemlerinde saldırılara karşı savunmasız hale gelebileceği anlamını taşıyor.
Google Chrome da artık platformu desteklemeyen uygulamalar listesinde yer alan Internet Explorer'a katılarak, hala bilgisayarların yüzde 10'u üzerinde çalışan Windows XP kullanıcıları için tarayıcı seçeneklerini daha sınırlı hale getirmiş oldu. Mozilla Firefox ve Opera ise Windows XP için destek sunmaya devam ediyor. Şüphesi ki hala bu tür eski platformlarda çalışan kullanıcıların, Microsoft, Apple ve üçüncü parti geliştiricilerin güvenlik güncelleştirmeleri olmadan kolayca saldırılara karşı savunmasız hale gelmemek için en kısa süre içerisinde sistemlerini yükseltmeleri gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12891 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, tarayıcı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim