Anlık Bildirim

Chrome OS televizyona girdi : Chromecast

Chrome OS televizyona girdi : Chromecast

 Google'ın Android 4.3 etkinliğinde dikkat çeken diğer bir lansman akıllı televizyon aparatı oldu. Özellikle Çinli üreticilerin adeta istila ettiği Android işletim sistemli taşınabilir akıllı televizyon aparatı segmentine Google farklı bir açıdan yaklaşıyor.

Yıllardır düşük satış grafiğine rağmen yılmadan beslemeye devam ettiği Chrome işletim sistemini televizyonlara da getirmeye karar veren Google, Chromecast adındaki akıllı TV aparatını tanıttı.

35$ fiyat etiketine sahip olan ve satışa sunulan Chromecast, HDMI bağlantısı üzerinden televizyonunuza bağlanıyor. Basitleştirilmiş bir Chrome OS sürümü sunan Chromecast, USB üzerinden gücünü alıyor ve WiFi ile ev ağına veya yakındaki cihazlarınıza bağlanarak televizyona görüntü aktarımı yapabiliyor. 

Bunun için görsel içerik uygulamalarının Chromecast için optimize edilmiş olması gerekiyor. Uyumlu uygulama içerisinde Cast butonu ortaya çıkıyor ve buna tıklandığında görüntüyü aktarmaya başlıyor. YouTube, Netflix ve Google Music gibi uygulamalar şu anda optimize edilmiş durumda ve daha fazlası yolda. 

Google, Chromecast ürününü şu an sadece ABD'de satışa sunmuş durumda. Önümüzdeki aylarda daha fazla ülkeye yayma sözü veriyor. Ayrıca Chromecast fonksiyonu diğer cihazlarda da gömülü olarak sunulabilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2990 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Chromecast
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim