Anlık Bildirim

Chrome tüm HTTP siteleri "Güvenli değil" olarak işaretlemeye başladı

Google Chrome tarayıcısının yeni sürümü ile birlikte şifrelenmemiş siteler açıkça “Güvenli değil” olarak işaretlenmeye başladı. Chrome 68 ile hayata geçirilen değişikliğin detayları haberimizde.
Yakında favori web sitelerinizden bazılarının “güvenli” olmadığına dair bir takım uyarılar görmeye başlayabilirsiniz. Google Chrome tarayıcısının en yeni sürümü, HTTPS kullanmayan web sitelerine karşı sert bir duruş sergilemeye başladı. Chrome 68, HTTP kullanan tüm siteleri, tarayıcının adres çubuğunda “Güvenli değil” olarak işaretliyor. Arama devi bu değişikliği "Chrome'un güvenliği için bir kilometre taşı" başlıklı bir blog yazısı ile duyurdu.
Google bu hamleyle hala HTTPS kullanmayan web sitelerini bir anlamda ifşa etmiş oluyor. HTTPS ile tarayıcınız ve ziyaret ettiğiniz web sitesi arasında gönderilen veriler şifrelenir. HTTP kullanan web sitelerinde bağlanıldığında ise bilgisayar korsanlarının önemli verilerinizi ele geçirme riski daha yüksektir. Google, uzun süredir HTTPS'in standart haline gelmesi için büyük çaba sarf ediyor.

Hala HTTP kullanan önemli siteler var

Şirket 2014 yılında arama sonuçlarında web sitelerini sıralarken HTTPS'nin dikkate alınacağını duyurdu. 2016 yılından bu yana ise kullanıcıların giriş yapmasını gerektiren HTTP siteleri zaten "Güvenli değil" etiketiyle Chrome kullanıcılarına sunuluyor.
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapora göre, dünyanın en iyi beş yüz web sitesinin yaklaşık yüzde yirmisi hala HTTP kullanıyor. Bunların arasında BBC.com, DailyMail ve ESPN.com, Argos ve t.co (Twitter’ın yerleşik URL kısaltıcısı) gibi sitelerin bulunduğunu belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim