Anlık Bildirim

Chrome'a sayfa yükleme hızını arttıracak yeni bir özellik geliyor

Google Chrome, web sayfalarının normalden daha hızlı yüklenmesine olanak sağlayacak yeni bir özellik kazanıyor. Tarayıcı artık ilk etapta sadece ekranda görünen resimleri yükleyecek.
Web sitelerinin yüklenme hızı internet bağlantımıza bağlı olarak değişse de Google'ın en yeni Chrome Canary yapısında bunu iyileştirmek istediği anlaşılıyor. Şirket, sayfaların daha hızlı yüklenmesini sağlayacak “lazy loading” (ağır/geç yükleme)  adında yeni bir özellik sundu.
Şu anki mevcut tarayıcılar bir web sayfasını ziyaret ettiğinizde tüm sayfayı tamamen indirir. Buna sayfayı aşağı kaydırtıktan sonra görünecek metin ve görüntüler de dahil. Yeni özellik ile birlikte ilk önce sayfanın üst kısmında görünen resimler indirilecek. Daha sonrasında ise sayfayı alta kaydırdıkça indirilmeye devam edecek.

Henüz genel kullanıma sunulmadı

Basemark üzerinde yapılan kıyaslama testine bakılısa kesinlikle işe yaramış görünüyor. Chrome Canary, 501.54 puanla 489.69 puan alabilen mevcut Chrome sürümünü geçmeyi başardı. Sayfa yükleme ve yanıt verme süresi arasında ciddi fark olmasa da tüm bu milisaniyeler gün içerisinde birikerek ciddi anlamda zaman kazandırabilir. Ayrıca bazen istediğiniz bilgiye ulaşmak için sayfanın tamamen yüklenmesine ihtiyaç duymayabilirsiniz.
Yeni özellik şu an için sadece Chrome Canary yapısınde mevcut. Yani bu da henüz tüm Chrome kullanıcılarına sunulmadığı anlamına geliyor. Genel kullanıma sunulmaya hazır hale geldiğinde şimdikinden daha da iyi seviyede olmasını umuyoruz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim