Anlık Bildirim

Terminatör filmindeki robotlar gerçek oluyor: Programlanabilir sıvı metal geliştirildi

Bir grup bilim insanı, istenilen şekle girebilen sıvı metal geliştirmeryi başardı. Sıvı metalden şekilden şekile giren korkunç robotlara artık bir adım daha yakınız.
Yaşı yetenler sıvı metal terimini James Cameron'un Terminatör 2 filmindeki T-1000 isimli robottan hatırlayacaktır. Araştırmacıların programlamaya yanıt veren sıvı metal oluşturmaları nedeniyle bu gerçeğe doğru bir adım daha yaklaşmış durumadayız.
Sussex Üniversitesi ve Swansea Üniversitesi'ndeki bilim insanları, şekil değiştirebilmesini sağlamak için sıvı metale elektrik yükü uygulamanın bir yolunu buldu. Araştırmacılar yaptıkları deneylerde sıvı metali harf ve kalp gibi 3 boyutlu şekillere dönüştürmeyi başardılar.

Yumuşak robot ve esnek ekranların önünü açacak

Susta Üniversitesi'nde proje üzerinde çalışan araştırma görevlisi Yutaka Tokuda "Bu, basit bir damlacık şeklinden kontrol edilebilir bir şekilde diğer birçok karmaşık geometriye dinamik olarak dönüşebilen sıvı halde yeni bir programlanabilir malzeme sınıfıdır" dedi.
Tokuda ayrıca bunun gelecekte yumuşak dokulu robotlar ve hatta esnek ekranlar gibi diğer teknoloji ürünlerinin oluşturulmasının önünü açacağını belirtti. Programlanabilir sıvı metalin pratikte kullanılmaya başlaması için önümüzde uzun bir süre olsa da araştırma kesinlikle umut verici görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim