Anlık Bildirim

Çin'de Apple çalışanları kullanıcı verilerini satarken yakalandı

Çin polisi, büyük çoğunluğunu Apple çalışanlarının oluşturduğu 22 kişinin, iPhone kullanıcılarının kişisel verilerini satma suçundan gözaltına alındıklarını açıkladı.
Çinli yetkililer, kişilerin özel bilgilerinin ihlaliyle ilgili olarak 22 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Kişisel verilerin 50 milyon yuanın (7.35 milyon dolar) üzerinde bir para karşılığında kara borsada satıldığı iddia ediliyor. Tutuklanan 22 kişiden 20'sinin Apple çalışanı olduğu belirtilirken, hassas verileri ele geçirmek için şirketin dahili ağını istismar ettikleri ortaya çıkarılmış durumda.
Satılan bilgiler arasında isimler, Apple kimlikleri, telefon numaraları ve daha fazlası bulunurken, suçluların bu veriler için alıcılardan parça başına yaklaşık 2 ila 25 dolar arsında bir bedel istedikleri bildiriliyor. Şebeke yakayı ele vermeden önce bu şekilde toplam 7.36 milyon dolar kazanmış.
Toplanan veriler şu an Çin polisinin elinde ancak zaten piyasada bulunan ve satılmış verilerle ilgili hiçbir açıklama yok. Henüz çalınan verilerin sadece Çinli kullanıcıları mı kapsadığı yoksa uluslararası iPhone kullanıcılarını da etkileyip etkilemediği belirsizliğini koruyor. Son gelişmelerle ilgili olarak Apple'dan resmi bir açıklama gelmedi.
Öte yandan Apple çalışanları ilk kez bir gizlilik skandalıyla gündeme gelmiyor. Geçen yıl, Avustralya'daki dört personel, müşterilerin telefonlarındaki çıplak görüntüleri paylaşmakla suçlanarak kovulmuştu. Apple'ın daha sonra fotoğrafların uygunsuz bir şekilde aktarıldığına dair "hiçbir delil" bulamadığını iddia ettiğini de belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim