Anlık Bildirim

Crytek, DX12 ve VR destekli CryEngine 5'i duyurdu

Dünyanın en popüler ve güçlü oyun motorlarından biri olan CryEngine'in en yeni sürümü Crytek tarafından duyuruldu. Bu sürüm sanal gerçeklik ve DX12 desteğiyle dikkat çekiyor.
Crytek, DX12 ve VR destekli CryEngine 5'i duyurdu Tam Boyutta Gör

Cevat Yerli'nin başında bulunduğu Alman geliştirici Crytek'in ünlü ve güçlü oyun motoru CryEngine'in en yeni sürümü duyuruldu. CryEngine 5 adlı bu yeni motorun DirectX12 teknolojisiyle tam uyumlu olduğu ve sanal gerçeklik cihazlarını desteklediği açıklandı. Yeni CryEngine'in en önemli özelliklerinden biri de görsel yönden güçlü uygulamaların daha düşük donanımlarda çalışması için tasarlanmış olması.
Crytek'in ilk sanal gerçeklik laboratuvarını Ocak ayında İstanbul'da açtığını söyleyen firmanın yaratıcı yönetmeni Frank Vitz, CryEngine'in özellikle bağımsız geliştiricilerin yüksek kalitede oyunlar hazırlaması için gereken her şeyi sunduğunu da vurguladı.
Bu arada CryEngine 5'in tamamen ücretsiz olacağını da belirtelim. Buna karşın Crytek geliştiricilerin gönüllü olarak istedikleri kadar ödeme yapacakları bir havuz oluşturuyor. Crytek tarafından 1 milyon dolarlık bağışla açılan bu havuzdan gelecek para özellikle oyun motorunun daha fazla geliştirilmesi için kullanılacak. CryEngine 5 şu an geliştiricilerin kullanımına sunulmuş durumda.
Ayrıca Crytek'in The Climb adlı sanal gerçeklik oyunununu geliştirdiğini de hatırlatalım. Back to Dinosaur Island adlı sanal gerçeklik demosunu da şu an Steam'den ücretsiz indirebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5692 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cryengine 5, crytek ve
3 etiket daha vr sanal gerçeklik Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim