Anlık Bildirim

Cumhurbaşkanı'ndan yerli otomobili üretecek 5 babayiğite sert uyarı

Ankara'daki buluşmada gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil konusunda bir gevşeme olduğunu belirtirken, "ya yapacaklar ya da hesaplaşacağız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı'ndan yerli otomobili üretecek 5 babayiğite sert uyarı
 

Uzun zamandır konuşulan, adeta yılan hikayesine dönen “yerli otomobil”in üretimini üstlenen 5 babayiğite Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sert uyarı geldi. Ankara’da gençlerle buluşan Erdoğan, yerli otomobil projesine ilişkin “ya yapacaklar ya da hesaplaşacağız” dedi.

Atakule’de gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce “2019’da prototip göstereceğiz” sözü verilen yerli otomobil projesine ilişkin bir soru üzerine bazı açıklamalarda bulundu. Yerli otomobil konusunda biraz gevşeme olduğunu belirten Erdoğan, üretimi üstlenen 5 babayiğitle ilgili şunları söyledi:

"Gerekirse yabancılarla yaparız" 

İşi ağırdan alıyorlar. Bunların hepsi büyük firmalar. Hepsine teşvik de verdik. İmzayı attılar, ya yapacaklar ya da hesaplaşacağız. Onlar yapmazsa yabancılarla görüşürüz. Teknoloji alır ve yerli otomobili onlarla ortaklaşa yaparız. 

Yerli otomobile ilişkin yapılan son açıklamalarda ilk aracın C segmentinde, SUV ve tamamen elektrikli bir araç olacağı belirtilmişti. Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, 3. Seviye otonom sürüş teknolojisine de sahip olacağı söylenen yerli otomobilin istihdama doğrudan ve dolaylı katkısının 20 bin kişi civarında olacağını söylemişti. Yerli otomobilin ilk prototipinin bu yıl üretilmesi, 2020 yılında yola çıkması hedefleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12139 kez okundu.
86 kişi, toplam 92 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, uyarı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim